אחרי 13 שנות שירות בידי, ופחחות אחרונה לפני כ8 שנים, באיכות גרועה, החלטתי שהגיע הזמן לשיפוץ רציני. החורים בפח שגרמו לשטף של מים על הרגליים שלי ועל הרדיו בכל גשם, וכמויות חומר הפחחות שהתחילו כבר להתפרק, שכנעו אותי סופית. התחלתי בחיפושים אחרי פחח שיעשה את העבודה כמו שצריך.
מאחר ואני עושה הסבות לרכבים בגז, יצא לי לעשות סופה אחת שנת 93, שהיתה במצב מושלם. מסתבר שהפחח שעשה אותה נמצא ממש קרוב.. תל שבע. הלכתי לראות אותו, והתרשמתי מאדם שבאמת מבין בג'יפים, ולא רק פחח.
הוחלט על החלפת האמבטיה של הבודי באמבטיה של סופה, רוקר פאנלים, מתקן גלגל ספייר ודלת אחורית נפתחת סטייל טנדרים (עם פסי מתכת שמתיישרים ותופסים את הדלת ב90 מעלות), וכלוב התהפכות של סופה כולל בניית קשת קדמית מאחורי החלון הקדמי, המחוברת לדש בורד. בנוסף, דרכו הוזמן ברזנט סופה אורגינל חדש וריפוד לכל הרכב.
החלקים שהוחלפו ונרכשו בזמן השיפוץ:
ניקלים לפנסים קדמיים, מאותתי צד וקדמיים חדשים, פנסים אחוריים חדשים, מראות קומפלט חדשות, וישרים קומפלט של סופה עם זרועות ומנגנון, מסגרת חלון של רנגלר, שמשה חדשה, חזית מצופה ניקל (ללא חלודות), כנפיים קדמיות חדשות, כנפונים חדשים, גרמושקה להילוכים, מושבים קדמיים ואחורי.
הלכתי לרפד, ובקשתי שיתפור ע"פ מידות כיסוי גג מסקאי שבתוכו ספוג בעובי 2 ס"מ, ומסביב טבעות קשירה. זה בעצם גג מתחת לגג של הברזנט, והוא נותן בידוד חום ורעשים מעולה. קשור על הקשתות של הרכב מקצה לקצה.
עכשיו נשארה העבודה הסיזיפית של לחבר את כל מה שפורק מהג'יפ, ובעצם לבנות את הג'יפ מבפנים, כולל חשמל, פינישים ועוד. הרכב כבר אצלי, ואני עובד עליו לאט לאט, אחרי שעות העבודה.