שיפוץ בכיף - CJ8 נפרד מהחלודה...

כאן אתם מוזמנים לפרגן לג'יפ שלכם את הסיפור שלו.
זהו אינו פורום טכני אלא פורום של סיפורים על הג'יפים שלכם.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

Re: שיפוץ בכיף - CJ8 נפרד מהחלודה...

הודעהעל ידי erezbens » ב' אוקטובר 20, 2014 5:15 pm

יהודה
עוד זווית ראיה
בנית גיפ עם הרבה מקום אחסון
ולאנשים יש נטיה למלא בדברים איפה שיש מקום
הנטיה הזו הופכת את היתרון לסוג של חסרון
בטיול האחרון היינו בגיפ הקצר שלי 4 אנשים
היה לנו את כל הציוד הדרוש לטיול כזה והכל נכנס והיה נוח מאוד לכולם
כולל ג'ריקן 20 ליטר דלק וג'ריקן 20 ליטר מים
יותר מזה הבאנו ציוד שלא השתמשנו בו ולא באמת היה דרוש
זה פחות 40 ס"מ בבודי ממה שיש אצלך וללא גגון
אם היה לי עוד מקום אחסון אני בטוח שהייתי מביא עוד דברים שלא בטוח שאני צריך
אולי כדאי לוותר על הגגון אצלך ולחשוב איך להביא פחות ציוד ופחות משקל לטיולים
וגם לחלק את המשקל נכון בגיפ
למשל דברים עם משקל גדול לשים במרכז הגיפ מתחת לרגלים של הילדים
אז אולי לא צריך להחליף או לתקן את הקפיצים מאחור
מצ"ב תמונה מהטיול
תמונה
--
ארז בן שוהם
[email protected]
סמל אישי של המשתמש
erezbens
ג'יפאי מתקדם (< 200 הודעות)

הודעהעל ידי moriseven » ב' אוקטובר 20, 2014 5:36 pm

yehuda75 כתב:גם בקיט שלי יש עלה נוסף בשביל העומס. האם היית הולך בדרך הזו? הוא מייצר את העלה הזה ביצור מקומי?
זו תוספת זולה יחסית (27$) לעלה לפני משלוחה. כמובן שחשוב לי לשמר את הגמישות של ARB! מה אתה חושב?

אני הייתי מביא את העלה הנוסף שלהם, תחשוב על זה שהם בעצם בונים את הקיט מאותה מתכת, אותם מידות קפיץ וכל מה שהם למדו ובדקו לאורך השנים והגיעו לסט אפ הזה, אחרת כל קיט ייצא להם שונה מהקודם.
דרך אגב, מה אורך הנדנדות שלך? הן נראות ממש קצרות, אולי תוכל לפצות בנדנדה יותר ארוכה.
אני עדיין חושב שהיית צריך להזמין קיט יותר גבוה, מקווה שבכל זאת יסתדר לך עם הגובה הזה.
הטרמפיסט המתמיד!
זיפואי אמיתי מסתובב תמיד עם מצית ספייר!
סמל אישי של המשתמש
moriseven
חבר הנהלת המועדון

הודעהעל ידי bensy » ב' אוקטובר 20, 2014 6:06 pm

יהודה כל הכבוד .בנית כלי מרשים ביותר נראה פיצוץ .תתחדש ותהנה ותבוא לטיולים שנראה מקרוב .
בנצי פרי
[email protected]
סמל אישי של המשתמש
bensy
ג'יפאי מתקדם (< 200 הודעות)

הודעהעל ידי yehuda75 » ב' אוקטובר 20, 2014 7:07 pm

תודות!!!

ארז - הקפיץ האחורי לא מתאים לרכב ארוך נקודה. הרכב לא מאוזן ובלי קשר לעומס בזמן טיול.
דעותי על רכב טיולים שונה ואני רוצה הרבה ציוד שמאורגן באופן חכם ונגיש. מין דיפנדר סיקס שכזה. (אם אפשר לומר את המילה דיפנדר על גבי פורום זה).
אני מגובש בדעתי לבנות טמבון טיולים שיכיל שני ג'ריקנים של 20 ק"ג + מקום לארגז כלים. מה שמשחרר מאחור כ 50 ק"ג.

בכל מקרה שלחתי מייל ל ARB להתייעצות, נראה לאן נמשיך מפה. תראה הקפיץ הזה גמיש ונוח ברמה שטרם הכרתי עד כה, ממש קאדילאק בשטח. חשוב לי לשמר את התחושה הזו.
אני חושב לרכוש עלה נוסף לפני פתרונות מקומיים כהמלצתו של מוריס.

גם אני, מקווה להצטרף למפגש בקרוב ולהכיר את החברה מקרוב...
סמל אישי של המשתמש
yehuda75
ג'יפאי הכסף (< 500 הודעות)

הודעהעל ידי עוודאללה ראיד » ג' אוקטובר 21, 2014 11:59 am

moriseven כתב:בקיט של BDS יש אופציה מראש לעלה נוסף בשביל עומס, ליאור בזמנו אמר לנתי בו נרכיב בלי ונראה (או שזה מה שהיה לנתי באותו זמן) איך הרכב יחזיק.
גם בקיט של RE יש קיט שהוא HD לרכב שהוא מועמס.
חבר פה במועדון הרכיב רוביקון לפני חודשיים והרכב שקע מאחור גם בלי עומס של ציוד, ולאחר בדיקה של המק"טים התברר שפה בארץ החליט ישראלי "חכם" (היבואן)שהוא מרכיב 4 קפיצים קידמיים על מנת שהרכב יהיה רך וככה הוא משווק את כל הסטים של רוביקון.(הוא יודע יותר טוב מהאמריקאים שפיתחו את הקיט הזה)
זה שכולם שוקעים לא הדליק לו נורה, והפתרון שלו זה עירגול והוספת עלים, דבר שמשנה את הקפיץ ובסופו של דבר זה כבר לא RE.
גם אתה מתנהג קצת כמו ישראלי "חכם" שחושב שהוא יודע יותר טוב.
אני מצטער, אני באמת מפרגן לך אבל תדע גם לקבל ביקורת, והאמרתי לך שלי הוא סוג של ביקורת, אם אתה רוצה רק פירגונים וטפיחות על השכם אז אולי לא היה כדאי מראש שתפרסם את השיפוץ.
חבל שלא הקשבת כשאמרתי לך, תזמין קפיצים 4" ומעלה, היה חוסך לך זמן וכסף וגם את זה שכל מה שתעשה עכשיו עם הקפיצים האלו ישנה אותם והם כבר לא יהיו ה - ARB שרצית.

מוריס ידידי לא כ"כ מסכים עם האמירה הזו כי למיטב זכרוני אני מהראשונים שהתקין רוביקון 4.5 ואין דבר כזה "שקע" ... אומנם מדובר בקצר אבל עדיין אי אפשר לבוא ולהכפיש את הקיטים של רוביקון באופן גורף !!!!
ניתן לדפדף בתמונות של המפגשים ולראות שהג'יפ עמוס וערסל מעל הספייר עם ציוד ומיכל מים של 20 ליטר עדיין עומד מצויין !
מניסיוני עם היבואן וחברת רוביקון , קיבלתי שירות ומענה מצויין לבעיה שהייתה לי .
במקרה של יהודה מדובר בקיט "3" סטנדרטי לסקרמבלר שאינו מיועד לעומסים שאנחנו מכירים , כמו שציינו קודמיי הייתי הולך על העלה המותאם של הקיט לפני בעלי המקצוע המקומיים .
ראיד red_jeep
סמל אישי של המשתמש
עוודאללה ראיד
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי lior » ג' אוקטובר 21, 2014 2:04 pm

ראיד, בוא נגיד ככה: אני, אישית, לא מכיר מישהו שהתקין RE והאוטו לא שקע. סופה קצרה \ ארוכה. סיקס קצר \ ארוך, וזה קרה מהר מאוד יחסית לאחר ההתקנה. וזה גם קרה לאוטו שלך עד כמה שזכור לי.
ואני מכיר 2 או 3 ג'יפים בארץ....
זה שהיבואן נותן שרות- חסר לו שלא אחרי אלפי השקלים שאתם משקיעים אצלו! ועוד מה שמדהים זה שצריך בכלל להזכיר דבר שכזה. שרות הוא חלק ממה שאתה צריך לקבל עם הרכישה שלך. זה מזכיר לי משהו שחבר שלי שגר באמריקה אמר לי: האמריקאים לא מבינים מהחיים שלהם. אבל הם מחפים על כך בשרות טוב... זה חצי נחמה משום שאם מראש היו חושבים על הדברים אז לא היית נזקק לשרות בכלל.
מה שמפליא הוא שגם לאחר כל כך הרבה התקנות (במונחים שלנו הרבה, בכל זאת זה קיט ממש יקר) עדיין לא הגיעו לסט-אפ שלפחות מחזיק.
לא מדובר על הכפשה. שים את זה על סבן ותהנה. מדובר על חוסר התאמה למה שקורה כאן בארץ. ועובדה היא שרוב היצרנים של הקיטים מציעים עלה נוסף לסקרמבלרים אבל RE לא. זה פשוט לא מתאים. לא לסיקס ישראלי (קצר או ארוך) ולא לסופה. זה קיט רך שככה הוא יוצר והוא פשוט לא מתאים. היבואן המקומי מנסה לקמבן כל מיני קומבינות בטוענות שווא של הוספת רכות לצד האחורי (מה שמראה על חוסר הבנה מוחלט משום שהחלק האחורי הוא הראשון לשקוע, בטח בארוכים. העומס על החלק האחורי הרבה יותר גבוה מהקדמי!!) ואז, כשהקיט שוקע מאחור אז הוא מתחיל להתקין עלים אחרים, חיזוקים וכיו"ב.

בוא נדבר רגע על BDS למשל. אני לא אומר שהקיט מושלם. אין דבר כזה מושלם. אבל הוא מגיע מותאם מראש, ע"י היצרן לסבן ולסקרמבלר (בתוספת עלה עומס מקורי). בדרך כלל בקיטים הללו הבולמים הם מהצד הפשוט יותר של הסקאלה, אבל ככה זה בכל הקיטים. עכשיו החלפתי אותם למשהו יותר הבי-דיוטי שמתאים בשבילי ועדיין, אחרי מעל שנתיים, בולמי השמן הפשוטים מחזיקים מעמד ועומס והם ממש לא גמורים.
הקיט מחזיק גובה ופרט למקרה אחד ממש ממש קיצוני של עומס מטורף של כמות אנשים בוגרים וציוד, הקפיצים לא קורסים. וגם במקרה הנ"ל הבחור קיבל קפיצים חדשים (אמנם השרות לא היה להיט- אבל בסוף קיבל) ושוב, במקרה הספציפי הזה, הוא גם הוסיף חיזוקים נוספים בגלל העומס הגדול על הקפיצים.

נושא נוסף שעולה פה ושם הוא נושא הנוחות. חבר'ה, בואו נתאפס רגע. לא מדובר כאן בלקסוס. אנחנו נוסעים על CJ. זה לא אוטו שנולד נוח ולכן הוא גם לא ימות כזה. נוחות צריכה להיות, אבל בואו לא נגזים בחשיבות שלה. וגם בואו ונבין שקפיץ רך שנותן נוחות בכביש יהיה גרוע ביותר בשטח. צריך למצוא כאן את עמק השווה. ופה זה ממש כל אחד ומה שמתאים לו. אני נוסע על הסיקס ביום-יום ואני מעדיף שיהיה על הצד הקשה יותר משום שבשטח הצד הרך ממש לא עושה טוב.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי yehuda75 » ג' אוקטובר 21, 2014 2:25 pm

ליאור - מחזק את דבריך מלבד נושא הרכות \ גמישות.
לגבי נסיעה בכביש - קפיצים קשים זה אחלה של דבר. מספיק נוח ויציב מאוד בפניות. אין ויכוח. ממש רכב מרוץ.
אבל בג'יפ טיולים שאחרי הכל 95% מזמן בשטח זה שטח לא טכני ולא מעלות או מורדות ישנה משמעות מורגשת לרכב "מגהץ", רכב שעובר קפל קרקע בלי לשבור את הגב או זורק את הראש של החברה ברכב לפגוש איזה ברזל.
הרי אנחנו מדברים על 6-7 שעות כאלה ביום.
נסעתי שלושה ימים על הסט הרך ואני חייב לומר לך שזה הבדל מורגש, נכון אין לי ניסיון של אלפי ק"מ בסיקס. אבל זה הזכיר לי את המעבר מאופנוע קשוח לאופנוע אנדורו. אחחחחחח הימים האלה :)
לקסוס היה מת לגהץ ככה את השטח. הקושי הרב זה סט רך וגמיש מצד אחד אבל בעל כושר העמסה מצד שני. זה קשה להשיג. אבל החלטתי לענות לאתגר...נקווה שהאדם ינצח את המכונה (או הקפיץ) במקרה הזה.

אין לי ניסיון עם BDS אבל נאמרים עליהם דברים טובים מאוד ובמיוחד לאור האחריות שקיימת במדינות מתוקנות. כידוע לי BDS הינו היצרן היחיד שייצר קפיצים תואמים CJ מלבד חברות OEM כדוגמת OMIX וכ"ו.
כיום אני מבין שאין דבר כזה קיט מתאים לכולם, הרכבים שלנו שונים מקצה לקצה ואת המסע הזה כולנו עוברים מתישהו. חבל שאנחנו לא משתפים גם בכשלונות - כי זה הנכס האמיתי של פורום שכזה.

דרך אגב: BDS איחדו מאמץ עם FOX והקיט שלהם מוצע באמריקה גם עם בולמי מונו טיוב משובחים ומותאמים למשקל הרכב, כל זה ארוז בחבילת מחיר לא רעה.
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי עוודאללה ראיד » ג' אוקטובר 21, 2014 2:31 pm

אך אך אבו אביב , אתה מתיש אותי :-)
אנחנו עושים קצת סלט , אצלי לא שקע וכך גם לגבי כמה סיקסים שאני מכיר , דוגמא : הסיקס של עירא שהוא ראשון בארץ עם רוביקון מלפני כעשר שנים (כרגע אצל אודי מזרחי מי שרוצה מוזמן ללכת ולראות איך הוא עומד אחרי עשור) .
אצלי לא שקע , אפרט מה היה :
הבולם הקדמי ימני נתלש כי לא התקנתי במפסטופ בסרן האחורי , נסעתי עם הבולם השמאלי ובעקבות כך הג'יפ לא עמד ישר , בהתכתבות איתם ושליחת תמונות , היו מספיק לארג'ים והם החליטו לפצות אותי בבולם ושני קפיצים אחרוריים חדשים וזה אחרי שנתיים שהקיט על הג'יפ , בטענה שבעקבות הנסיעה עם בולם אחד , יכול להיות שהקפיצים נפגעו ויש צורך בהחלפתם , הוחלפו קפיצים חדשים עם בולם חדש ומאז פלז גם שעמוס (ראה תמונות) .
מסכים איתך לגבי אין מושלם , היום אם אתה שואל אותי שעם כל הכבוד לרוביקון , הבולמים שהם משווקים עם הקיט לא שווים גרוש ! בשל כך עברתי לפוקס .
סמל אישי של המשתמש
עוודאללה ראיד

הודעהעל ידי עוודאללה ראיד » ג' אוקטובר 21, 2014 2:34 pm

טוב לא משנה נדסקס על זה במפגש הבא :wink:
נפנה את השרשור לשמו הוא נפתח
יהודהל'ה מתי השקה :idea: :huh? :evil: :P :?: :?: :?: :?:
תהנה ממנו ידידי )):Bow )):Bow
ראיד .
סמל אישי של המשתמש
עוודאללה ראיד

הודעהעל ידי yehuda75 » ג' אוקטובר 21, 2014 2:40 pm

חשבתי שרק במרכז התחמם... אני רואה שגם בירושלים.
ראיד - מוריס נתן דוגמאות מהחודש האחרון, ממש טרי.
וגם עם ישקע... גם ככה אתה תמיד בעליות - אתה רגיל לראות את השמיים.

חברת רוביקון היא חברה מעולה, עם מוצר מעולה - אין ויכוח! אבל ישנו חשש שמשהו השתנה בהרכבו של הקיט ונעשה סלט שגורם תסכול ועוול ללקוחות.
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי yehuda75 » ג' אוקטובר 21, 2014 2:43 pm

השקה - אני חושב שאף פעם... ככה אתה אמרת לי. זה לא נגמר.
בקיצור, ברזנט, דלתות, נסדר את הקפיץ, נשלים את החשמל, נתקין את החימום, נכוון את המראה הימנית (יותר קל להתקין נעילה בחושך מאשר לכוון אותה) ואז ניפגש...
מתאים?

אה שכחתי - צריך גם לשטוף אותו. קיבל קצת בוץ המסכן.
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי lior » ג' אוקטובר 21, 2014 4:01 pm

תראה, לגבי רכות, כשאתה נוסע ממש רגוע אז כן. אתה צודק. כשהנסיעה איטית, גם על קורדרוי במדבר, כן. זה יכול להיות נוח.
אבל! כשאתה נוסע בחולות, ושם אתה לעיתים צריך להגביר את הקצב, או שאתה רוצה לגהץ את הקורדרוי, שם הרכות מאכילה אותך קש, סוגרת לך מהלכים ומעיפה לך את האוטו.
הרי הדיון כאן הוא כדי שכולם ישמעו ויבינו מהניסיון של כולנו... אז ככה. כשקניתי את האוטו הייתי על קפיצים מקוריים. החלפתי את הקדמיים לקפיצי ימ"ח בזמנו (היו זמנים שהיה אפשר להשיג חלקי ימ"ח. היו זמנים :? :lagh: ) ועשיתי דבר פשוט:
1. ערגול.
2. בולמים פשוטים אבל חדשים.
3. נדנדות גבוהות.
4. ניתוק מוט מייצב מהיר.
5. החלפת כל הבושינגים והברגים כדי לחדש את הכל.

ההליך הזה נתן לי יופי של מהלך מתלה עם קפיצים שלדעתי עד היום הם הנוחים ביותר שקיימים לסיקס הישראלי. פשוט קפיצים נוחים מאוד, רכים, אבל נותנים עבודה ועובדים טוב.
דוגמה:
mifgash47_031.jpg

mifgash47_030.jpg

mifgash47_029.jpg

בסך הכל מהלך יפה לקפיצים מקוריים. עם השדרוג זה סדר גודל של 2.5" הגבהה.

לאחר מספר שנים, כשהקפיצים התחילו להתעייף וצצה לה הזדמנות מעניינת אז החלפתי ל-BDS.
הרבה מאוד דובר כבר על הקיט. אבל אני יכול להגיד אחרי בערך שנתיים וחצי עם הקיט שאני ממש מרוצה. הייתי מוותר על הבולמים ושם את מה שיש לי עכשיו (זוג מונרו עם קויל-אובר מאחורה לעומס וזוג מונרו מגנום גז מקדימה). בגדול, יחסית לקיטים אחרים ברמה שלו (להוציא את ה- RE הרך בהגדרה) הוא נוח מאוד. האוטו מרגיש הדוק ועכשיו עם הבולמים אני מגהץ בשטח ממש טוב ועדיין יש גמישות ומהלך מתלה.
אז אם מישהו קורא כאן את הדיון וזה עוזר לו להחליט, אשמח לשתף אותו ואפילו לקחת אותו לסיבוב שירגיש.

בשורה תחתונה אתה צודק. הבניה של הקיט שונה מרכב לרכב בעיקר בגלל הטעם האישי וסוג ואופן השימוש שלנו בג'יפים.

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הקודם

חזור אל סיפורי ג'יפים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים