התשובה הישירה הינה - אקדח צבע. אבל ארצה לענות בהרחבה על השאלה:
ראשית חושב לי לציין שאין לי ניסיון קודם בצביעה והנושא הזה מאוד מורכב על מנת ליצור קונפיגורציה שמתאימה לשימוש הביתי.
נתחיל מאקדחי הצבע:
קיימים שלושה סוגים:
קונבציונאלי - עובד בלחץ גבוה דורש ספיקה גבוהה (זמינות גבוהה של אוויר - מעל 300 ו 400 ליטר לדקה) - יתרונו בדרך כלל בפשטות וביכולתו לכסות שטחים גדולים ובמהירות רבה. הכיוון של האקדח קל ובדרך כלל עלותו נמוכה ביחס לאחרים. הסוג הזה הופך להיות פחות ופחות פופולארי היות והוא נחשב לבזבזן בצבע וכמו כן זורק את הצבע בעוצמה גבוהה על המשטח.
סוג שני - HVLP - לחץ יציאה גבוהה אבל בעל ספיקה נמוכה, נחשב לפופולארי באקדחים המודרנים, קשה לכיוון מדוייק על מנת למצוא את העוצמה האידיאלית. יקר יותר בדרך כלל - אבל ההשקעה חוזרת כי הוא חסכוני בצבע - כ 15 עד 20 אחוז לעומת הקונבציונאלי.
סוג שלישי (יחסית חדש) - LVLP - לחץ נמוך דורש ספיקה נמוכה. יכול להתאים לקומפרסורים ממש קטנים (50 ליטר) ובעלי ספיקה של 3 CFM ולחץ של 15 - 30 PSI. תלוי באקדח ובדגם.
קומפרסור - יש להתאים לשימושים השונים (כלי עבודה, ניקוי, צביעה ועוד...) הנתונים החשובים הם גודל המיכל, CFM או ליטר לדקה ולחץ.
נושא נושא הינו הטיפול בקו עצמו - כעקרון הקומפרסור פולט מים (בגלל עיבוי, שמן - קיים בקומפרסור וחלודה - בגלל המים המיכל מחליד). את נושא השמן והחלודה פותרים בעזרת מסנן אוויר. את נושא המים בעזרת מייבש יעודי ויקר להחריד (אבל יש גם אמצעים ביתיים שאציין מיד). לי היה חשוב קומפרסור מיצרן בעל שם (אוליהב), ספיקה גבוהה (300 ליטר לדקה בשיחרור ישיר) ובעל ראש כפול (בדרך כלל מעיד על יותר כוחות סוס - לא מחייב). בדרך כלל קומפרסור כזה יהיה בעל רצועה, מגיע במיכלים 50 ליטר ומעלה. שלי 120 ליטר.
הטיפול בקו - לגבי המים:
ראשית רכשתי צינור ארוך - כמה ארוך שלי 20 מטר.
שנית: לפני כל שימוש אני מרוקן את הקומפרסור מהשסתום התחתון - זה מוריד את כל המים והחלודה.
שלישית: התקנתי סנן מים 5 מיקרון מיצרן בעל שם. בארץ יש לך סינים עלובים בעלות גבוהה של 250 ש"ח, אישית אני לא מאמין למוצרים הסינים לגבי לחץ העבודה שהסנן יודע לקבל. חשוב לקחת סנן שיודע לעמוד בלחץ גבוה מלחץ המיכל. הסנן שרכשתי הינו תוצרת ארה"ב, בנוי מיציקה ועומד בלחץ עד 150 PSI. תוצרת ווילקסון. עלות כ 30 דולר. אחת לתקופה צריך לשחרר את המים שנמצטברים במיכל של הסנן.
אני לא יודע אם ציינתי בעבר, אבל התכנון לשיפוץ התחיל לפני יותר משנה ולכן לקחתי את הזמן למצוא את הקומפרסור המושלם. אוליהב מאוד יקרים כחדשים (מעל 5000 ש"ח) ולכן פניתי לשוק יד שניה. מצאתי אחד שנת 98, בנגריה של קיבוץ יאקי להחריד. הוא נקנה כקומפרסור מישני (לא היה בשימוש כלל), הקומפרסור טופל תמיד ע"י מקצוען (לא שהיה מה לעשות) ואני קניתי אותו במצב חדש. כמה: 2300 ש"ח.
הוא הינו תלת פאזי - מה שדרש ממני להעביר 5 חוטי 2.5 דרך שקע קיים במחסן בתעלה של 14 מ"מ - שעות של עבודה....
חזרה לצבע:
האקדח של צבע היסוד הינו בעל דיזה 1.8 היות והחומר דורש זאת. לא חייב אקדח איכותי במיוחד - שלי HVLP סיני שנקנה בעלות של 200 שhttp://i966.photobucket.com/albums/ae146/Yehuda75/cj/13863975715752_zps9d709f8e.jpg"ח.
האקדח של צבע העליון הינו בעל דיזה 1.3 על מנת להגיע לגימור מושלם. האקדח שלי מאוד איכותי, תוצרת איטליה, קל מאוד ובעל רכיבי נחושת על מנת למנוע חלודה (ניתן לצבוע גם בצבעים מבוססי מים).
האקדח הינו HVLP בלחץ של 30 PSI ודורש רק 7 CFM.
יאללה מספיק חפירות וקצת תמונות ( אסף - במיוחד בשבילך ! ) להמחשה (כולל צבע היסוד, מדלל לטמפ חיצונית של 18-25 ומקשה מתאים) הכל תוצרת איכותית מאוד ובמחיר נהדר!
סנן + בורר לחץ : היות וכל אקדח דורש לחץ שונה. חיברתי זאת לשיחרור מהיר על מנת להנות מלחץ חזק וללא סינון בשימוש של ניקוי...
צביעה מאתמול:
כמובן שישנה עבודת הכנה קשה מאוד לפני הישום עצמו שלא ציינתי כאן.
ביי
יהודה