אהלן אנשים.
טוב אז את הסיפור שלי רובכם מכירים, אך למען הרקורד ..... אז ככה....
לפני כשנה ורבע בגלל נסיבות של זמן פנוי ושיעמום חיפשתי לעצמי תחביב לשעות הפנאי.
בגלל שאני אוהב לפרק ולהרכיב דברים, החלטתי לחפש לי רכב ישן ולשפץ אותו.
מפה לשם פגשתי את הגיפ הראשון שראיתי ובלי לבדוק יותר מידי, קניתי אותו.
CJ שנת 89 ארוך ופתוח.
בנסיעה הראשונה שלי עם הגיפ מהבית לעיר הסמוכה פרץ פתאום ענן עצום של עשן והגיפ נעצר.
מבדיקה יותר מדוקדקת עלה כי המנוע החזיר את נשמתו לבורא ומכאן נכנסתי לתהליך של שיפוץ מנוע ארוך ומתיש ואת הסיפור כולו אפשר
לקרוא בשירשור הבא
viewtopic.php?f=2&t=4501בכל אופן אחרי סגת המנוע, ברכב הוחלף הרדיאטור והמצבר, החשמל עבר שיפוץ וניקיון, הוחלפו גומיות ואטמים ובניצוח המנוע החדש שהורכב
הגיפ יצא לטיול הראשון ואף עבר אותו בהצלחה.
בכל אופן מכל התהליך הארוך והמתיש ומעצם העובדה שאחרי שנה ורבע לא הייתי מרוצה מאיך שהגיפ נראה ומכיוון שלא הצלחתי להתחבר ולהנות ממנו, החלטתי
שפה אני עוצר ולא ממשיך לתהליך של טיפול בפח, בקשתות, בקוסמטיקה הפנימית ובברזנט ואני מוכר אותו וקונה משהו אחר מתוך האמונה שמשנה מקום (גיפ) משנה מזל.
ואכן לפני שבוע וקצת התחדשתי בגיפ סופה שנת 95, קצר וסגור פיבר, הגיפ מסודר ונראה טוב, יש לו נעילה אחורית של ARB וטמבון קידמי מסיבי ויפיוף של ARB עם כננת פנימית מובנת של וורן, לגיפ יש שנורקל של חברת ספארי והוא יושב על סט קפיצים ובולמים כולל בולם הגה של פרוקומפ 4".
מתחת לסגירת פיבר יש כלוב התהפכות מלא.
לגיפ יש כנפיים מנופחות של מבית היוצר של נתן פליישר שזקוקות קצת לתיקונים בגלל שברים בפיבר.
פנים הרכב מסודר והכל עובד ויש מזגן חזק ומקפיא ועוד כל מיני פינוקים קטנים.
המנוע, גיר, טרנספר עובדים מעולה ולא צריך לגעת בכלום ובקיצור שדרוג רציני מבחינתי, צריך כמובן לעשות יישור קו מסויים ולסדר ולנקות קצת את החשמל, אבל סך הכל רכב שטופל כהלכה וכל מה שנשאר לי לעשות זה אך ורק דברים ברמת הכייף ולא ברמה של מה שעברתי עם הסיקס.
מפה אני מקווה שאני יוצא לדרך חדשה ומהנה יותר.
הגיפ החדש נראה בינתיים כך (יבוצעו שינויים בהמשך) :
וזהו בינתיים, בימים האלו אני מטפל בבקקסים ובסידור האורינגים של הנעילה שהתיבשו והחלפת שמנים.
ושנצליח
ויטו.