הרבה זמן הסתובבתי עם המחשבה מה אני עושה עם צנרת דלק בין פיית התדלוק למיכל הדלק.
מדובר על סיקס ארוך, ואין צינורות זמינים על המדף, בטח לא בארץ (כרגיל, כמיטב היצירה של תע"ר, המיקום של פית התדלוק הוא המצאה).
בארה"ב יש רק סקרמבלרים שפיית התדלוק שלהם היא מתחת לפנס האחורי, כך שלכאורה הצינור לא מתאים.
בעבר הייתי הולך עם דוגמה ומחפש צינורות, ובכל פעם הייתי מגיע למסקנה שאין ברירה ופשוט קניתי צינור רגיל, מכופף אותו בכוח וכדי שלא יצבט בכיפופים הייתי שם בנדים, או קפיצים בתוך הצינור וכל מיני קומבינות בסגנון הזה.
לפני כשבועיים, במסגרת השיטוטים שלי בשוק הגדול בעולם- שוק ה- On Line, נתקלתי בצינורות דלק של סקרמבלר אמריקאי ואז נפל לי הרעיון לעשות ניסוי ולהביא צינורות כאלה כי פרט לכיפוף האחרון שהולך לפיה עצמה, כל הכיפופים קיימים (ומסתבר שיש כמה בדרך).
וכך עשיתי. הזמנתי לי זוג צינורות מתוך הבנה שיש מצב שאני מקריב את העלות לצורך ניסוי.
הצינורות הגיעו תוך שבוע אלי הביתה (אין על אמזון בקטע הזה!) ולא יכולתי להתאפק אז יצאתי מיד לנסות, רק לא לקחתי בחשבון שהמיכל שלי מלא
מיותר לציין שנזל עלי לא מעט דלק, אבל מי כמונו מכירים את ההקרבה הזאת, שגם אי אפשר לדחות אותה
בקיצור- לעניין!
אז ככה....
הצינור של התדלוק, הצינור הראשי, מתאים בול, על הקשקש. הכיפוף שהוספתי לו בסוף לא צובט אותו ולא מייצר בעיה. עוד לא יצא לי לתדלק את האוטו, אבל נראה שלא תהיה בעיה.
הצינור החוזר (מה שמכונה עודפים) לא מתאים! הוא קצר מידי ולא מצליח להגיע. המיקום שלו על המיכל והאופן שבו הוא עובר וכאילו עוקף את הצינור הראשי, לא משאיר לו מספיק אורך, אז פתרתי את זה עם צינור רגיל שחתכתי לפי האורך, נתתי לו פינות רחבות כדי שלא יצבט, ובזה נסגר הסיפור.
בצינור הראשי של התדלוק זה לא מתאפשר לעשות את זה בלי לצבוט אותו כי הוא עבה יותר והכיפופים צפופים יותר, ולכן זה היה נכון להביא את הצינור המקורי לדעתי.
לכן, המסקנה שלי היא פשוטה: מי שרוצה פתרון טוב ובלי הרבה התעסקות, תזמינו את הצינור הראשי:
https://www.amazon.com/gp/product/B000F ... UTF8&psc=1זה המק"ט שלו אצל omix-ada: 17740.05
לגבי הצינור של החוזר, פשוט תקנו צינור רגיל ותתאימו אותו.
זה סגר לי את הפינה, ועכשיו אני יודע בדיוק מה אני צריך כל פעם שהצינורות הולכים.
ליאור.