המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון
shlomi כתב:נתקלתי בהרבה פרסומים של הפלסטיק ניילון הזה . נראה מדהים אבל עד היום לא שמעתי/ראיתי בפועל מותקן על cj . מדובר במשקל של פחות מקילו והזווית של הצלעות משתנה .
אצל החבר על. איזה מנוע מותקן ? עם איזה רדיאטור רגיל? ואיך עובד ?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ליאור מסכים עם רוב מה שאתה אומר אבל בנושא של שחיקה של משאבת המים לצערי אתה טועה , החלפתי השבוע משאבת מים שהייתה בת שנה וחצי אצלי במנוע ,נקנתה מינוביץ - כנראה סינית עלומת שם ,עקב חופש קל בציר שגרם למשאבה להרעיש, להבנתי רוב עם לא כול החלקים שלנו לcj או yj/סופה הם באיכות זבל מיצרנים סינים שלא מחזיקים מעמד לאורך זמן , אז כן גיפ שרק מטייל פעם פעמיים בחודש יראה אמינות גבוהה יותר לאורך זמן מגיפ שעובד יום יום ( כמו אצלי , נסיעה של 25 קילומר ביום, כול יום ) .lior כתב:לגבי שחיקה של משאבת המים, אני מניח שאתם מדברים באופן תאורטי, ולא מוכח או מדעי, משום שהרוב המוחלט של האנשים נוסעים שנים רבות עם המשאבה ועם מאוורר רגיל, ואף 7 כנפיים גדול ולא נרשם בלאי מהותי או משמעותי.
לגבי פאן-קלצ', יש שני חסרונות:
1. המנוע צריך להיות רחוק מספיק מהרדיאטור כדי שיהיה מספיק מקום ליחידה של הפאן קלצ'.
2. גם פאן קלצ' יכול להתקלקל וזה מאוד מתסכל עד שמוצאים שהוא הבעייתי.
שלומי, לנושא ההערה שלך שהטרמוסטט הוא זה שקובע את הטמפרטורה, זה נכון עד למידה מסויימת. כאשר יש משהו לא תקין במערכת, או כאשר המערכת מגעי לקצה גבול יכולת הקרור שלה מסיבה כלשהיא, הטרמוסטט המכאני לא יכול יותר להשפיע. בעוד הטרמוסטט החשמלי שמפעיל את המאוורר או המאווררים בהחלט יכול לעזור, ולכן יש כאן יותר יעילות ויותר דיוק בטמפרטורה.
לעניין המפגש של המאוורר עם הרדיאטור, זה קשור לתחזוקה תקינה של הרכב. ברכב שבו הכל תקין, כולל תושבות וכל מה שצריך, אין סיבה שיהיה מפגש כזה, ואכן אנחנו רואים לאורך השנים שזה לא קורה הרבה, ואם כן- אז יש לכך סיבה ברורה של כשל בנקודה מסויימת שלא טופל. אני לא חושב שזה משהו שהייתי מכניס במסגרת השיקולים בנושא הזה.
אני לא בטוח שהייתי הולך עד כדי החלפה של אלטרנטור, אבל בהחלט יהודה צודק שלמאווררים חשמליים יש צריכה גבוהה של חשמל, ובודאי שצריך לשים רכיבים איכותיים, כולל ריליים, חיווט איכותי, פיוז עומס ועוד.
אני חושב שלשאלת הכדאיות יש בעצם נקודה אחת חשובה ומכריעה, וזו היעילות מול האמינות. כל השאר (שקט, יותר כח למנוע וכו') זה בגדר nice-to-have אם אנחנו מדברים על פרקטיות של הפתרון.
אין ספק שהאמינות של המניפה המכאנית היא המנצחת. מצד שני, אין ספק שהיעילות של החשמלי טובה יותר.
מכאן- זו החלטה של כל אחד איזה פתרון מתאים יותר לו אישית.
ועכשיו, אחרי כל ההרצאה הזו, צריך להבין למה אתה מחפש תחליף למניפה המקורית? האם יש בעיה, או שסתם אתה מחפש לשדרג משהו?
IlanG כתב:ליאור מסכים עם רוב מה שאתה אומר אבל בנושא של שחיקה של משאבת המים לצערי אתה טועה , החלפתי השבוע משאבת מים שהייתה בת שנה וחצי אצלי במנוע ,נקנתה מינוביץ - כנראה סינית עלומת שם ,עקב חופש קל בציר שגרם למשאבה להרעיש, להבנתי רוב עם לא כול החלקים שלנו לcj או yj/סופה הם באיכות זבל מיצרנים סינים שלא מחזיקים מעמד לאורך זמן , אז כן גיפ שרק מטייל פעם פעמיים בחודש יראה אמינות גבוהה יותר לאורך זמן מגיפ שעובד יום יום ( כמו אצלי , נסיעה של 25 קילומר ביום, כול יום ) .lior כתב:לגבי שחיקה של משאבת המים, אני מניח שאתם מדברים באופן תאורטי, ולא מוכח או מדעי, משום שהרוב המוחלט של האנשים נוסעים שנים רבות עם המשאבה ועם מאוורר רגיל, ואף 7 כנפיים גדול ולא נרשם בלאי מהותי או משמעותי.
לגבי פאן-קלצ', יש שני חסרונות:
1. המנוע צריך להיות רחוק מספיק מהרדיאטור כדי שיהיה מספיק מקום ליחידה של הפאן קלצ'.
2. גם פאן קלצ' יכול להתקלקל וזה מאוד מתסכל עד שמוצאים שהוא הבעייתי.
שלומי, לנושא ההערה שלך שהטרמוסטט הוא זה שקובע את הטמפרטורה, זה נכון עד למידה מסויימת. כאשר יש משהו לא תקין במערכת, או כאשר המערכת מגעי לקצה גבול יכולת הקרור שלה מסיבה כלשהיא, הטרמוסטט המכאני לא יכול יותר להשפיע. בעוד הטרמוסטט החשמלי שמפעיל את המאוורר או המאווררים בהחלט יכול לעזור, ולכן יש כאן יותר יעילות ויותר דיוק בטמפרטורה.
לעניין המפגש של המאוורר עם הרדיאטור, זה קשור לתחזוקה תקינה של הרכב. ברכב שבו הכל תקין, כולל תושבות וכל מה שצריך, אין סיבה שיהיה מפגש כזה, ואכן אנחנו רואים לאורך השנים שזה לא קורה הרבה, ואם כן- אז יש לכך סיבה ברורה של כשל בנקודה מסויימת שלא טופל. אני לא חושב שזה משהו שהייתי מכניס במסגרת השיקולים בנושא הזה.
אני לא בטוח שהייתי הולך עד כדי החלפה של אלטרנטור, אבל בהחלט יהודה צודק שלמאווררים חשמליים יש צריכה גבוהה של חשמל, ובודאי שצריך לשים רכיבים איכותיים, כולל ריליים, חיווט איכותי, פיוז עומס ועוד.
אני חושב שלשאלת הכדאיות יש בעצם נקודה אחת חשובה ומכריעה, וזו היעילות מול האמינות. כל השאר (שקט, יותר כח למנוע וכו') זה בגדר nice-to-have אם אנחנו מדברים על פרקטיות של הפתרון.
אין ספק שהאמינות של המניפה המכאנית היא המנצחת. מצד שני, אין ספק שהיעילות של החשמלי טובה יותר.
מכאן- זו החלטה של כל אחד איזה פתרון מתאים יותר לו אישית.
ועכשיו, אחרי כל ההרצאה הזו, צריך להבין למה אתה מחפש תחליף למניפה המקורית? האם יש בעיה, או שסתם אתה מחפש לשדרג משהו?
היום קשה עד בלתי אפשרי להשיג חלפים מקוריים של מופאר ,רוב המקטיים הם end of life , מה שנשאר זה או סיני או לבצע עבודת בילוש ולהצליב מקטים ( לרכבים עם מנועים דומים - xj/tj....) ותמונות, או לקנות חלקים משומשים.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
תוכל לשלוח קישור למאוורר והמתאם?shlomi כתב:מוריס אחלה אתר לא הכרתי .
בשביל 20 דולר מאוורר פלוס 10 מתאם . שווה. להזמין רק כדי לבדוק .
מדהים משקל משלוח כולל אריזה 0.66 פאונד .
בסביבות 300 גרם מאורר
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים