רכשתי לי סיקס 81 ויש לי כמה שאלות

שאלות, תהיות ותובנות עבור המתחילים בתחום

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

רכשתי לי סיקס 81 ויש לי כמה שאלות

הודעהעל ידי עידן » ד' אפריל 27, 2016 1:16 pm

היי לכולם,
זו פעם ראשונה שאני כותב פה - אך קיבלתי הרבה המלצות חמות על הפורום הזה מהמוכר של הג'יפ ומחבר טוב .
אז רכשתי סיקס 81 מנוע 4300 גיר 4 הילוכים,
ויש לו כמה בעיות שאני לא כלכך יודע מאיפה להתחיל..
יש לו כננת; ישנו שלט עם כבל ארוך שמתחבר בדשבורד ויש לו 2 כפתורים.
כפתור ההוצאה עובד - הוא מסובב את הכננת; אך כפתור ההחזרה (למעט פעם אחת בטעות) לא מסובב את המנוע לצד הנגדי.
כאשר אני לוחץ עליו כמה פעמים הוא מתחמם בצורה מלחיצה ואני מיד מנתק את השלט מהתקע.
השאלה שלי אם הבעיה היא השלט עצמו? או לווא דווקא..
בהמשך לזה יצא לי להזמין לכננת סט של מוח ו2 שלטים אלחוטיים מהקישור הזה:
http://www.aliexpress.com/item/WIRELESS ... 55498.html
אם הבעיה בשלט אז זה אמור לעקוף ולפתור את הבעיה?

ועוד דבר :lagh:
המגבים - יש 3 מצבים לכפתור שלהם, כבוי, לאט ומהר.
כאשר אני מעביר ללאט לא קורה כלום, "מהר" עובד לאט בצורה מגוחכת (כ5 שניות מהרגע שהוא התחיל את הניגוב עד הרגע שהוא מסיים) ולא באמת יצליחו לסלק גשם שיורד, אולי לכלוך רגעי.
מה עושים? קונים מנוע חדש? או שזו יכולה להיות בעיה חשמלית?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת, רק כל מי שסביבך סובל...
אותו הדבר כשאתה אידיוט.
סמל אישי של המשתמש
עידן
ג'יפאי חובב (< 25 הודעות)

Re: רכשתי לי סיקס 81 ויש לי כמה שאלות

הודעהעל ידי lior » ה' אפריל 28, 2016 8:11 pm

היי עידן.

ראשית ברוך הבא לפורום. בהחלט הגעת למקום הנכון של המצ'וגעים לדבר...
שנית, אני מעביר את ההודעה שלך לפורום הCJ והסופה המתחיל (לשם היא שייכת) ובהזדמנות זו אני ממליץ לך לעיין בכללי העבודה בפורום (הם מופיעים בראש כל פורום).

ועכשיו, לעניין...
תתחדש!
לגבי כננת, על איזו כננת מדובר? אתה צריך קצת יותר לפרט על מה מדובר משום שאנחנו לא רואים מה שאתה רואה... איזה חיבור יש שם? לאן הוא הולך? האם אתה יכול לעקוף אותו ולהתחבר ישירות לקופסת הפיקוד של הכננת ומשם לנסות להפעיל? האם משם זה עובד? זאת יכולה להיות בעיה בחיבורי החשמל, בעיה בסולונואיד או בעיה בכננת עצמה כמו גיר תקוע (אם כי בכל זאת הוא מסתובב...). קשה לדעת בלי עוד פרטים. בדרך כלל שלט חוטי הוא בסך הכל מפסק עם חוטים והוא סוגר מעגל עבור הריליים של הכננת, כך שפחות סביר שזה השלט. אבל, שוב, חסרים כאן פרטים.
לנושא המגבים, גם כאן יש מספר אפשרויות.
האם כשאתה מנתק את המנוע המגבים זזים בחופשיות על הצירים? אם לא אז ייתכן ושם יש לך בעיה. אם זה עובד תקין אז אתה צריך לבדוק את המנוע ואת החיווט שלו. ייתכן ויש בעיה במפסק כי מהירות נמוכה לא עובדת ויש בעיה במנוע כי הוא עובד לאט. יכול גם להיות שפשוט לא חיווטו אותו נכון או שפשוט יש בעיה של מינוס במפסק ו\או במנוע. בקיצור, כפי שאתה מבין, אתה צריך לפרק ובעזרת היגיון בריא ורב-מודד לבדוק את הכל ולחזור עם קצת תובנות להמשך הסיפור.
לפני שאתה קונה מנוע הייתי בודק מינוסים, צירים של המגבים, מפסק וחיווט. כל אילו הן אפשרויות רלוונטיות, כולל כמובן, מנוע.

בהצלחה.
ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי עידן » ש' מאי 07, 2016 5:15 pm

היי
צילמתי קצת את הכננת
תמונהתמונהתמונהתמונהתמונה

התמונות עוזרת לנו? אני מקווה

Sent from my iPhone using Tapatalk
אותו הדבר כשאתה אידיוט.
סמל אישי של המשתמש
עידן

הודעהעל ידי lior » ש' מאי 07, 2016 6:15 pm

לפי מה שנראה, יש לך מנגנון פשוט של 3 מגעים.
מגע אחד מסובב קדימה ומגע שני מסובב אחורה. המגע השלישי הוא המשותף לשניהם. אם אתה רוצה לבדוק את השלט אז פשוט תחבר שני פינים וראה לאיזה כיוון הכננת מסתובבת, ולאחר מכן תנסה לצד השני ותראה מה קורה.
אם עדיין לא מסתובב אז או שאחד הסולונואידים עשה את שלו (אתה יכול לנקות ולהחליף ביניהם ואז לראות אם יש הצד השני עובד וכך לדעת אם הסולונואיד עשה את שלו) או שיש לך בעיה בגיר של הכננת (שום דבר מסובך, פשוט לפרק את הכננת ולראות מה קורה שם).
בכל הבדיקות הנ"ל הייתי מדלג על ההארכה שעשו לך לשקע בדשבורד ובודק ישירות על הכננת.

גילית משהו עם המגבים?
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי עידן » א' מאי 15, 2016 8:57 pm

היי לכל התותחים,
תוך שעתיים מהרגע שקיבלתי בדואר את השלטים האלחוטיים לכננת, כבר הרכבתי אותם.
הרכבתי כמובן ישירות על הכננת, ולצערי עדיין אותו הדבר, מוציאה בקלות ולא מגיבה להכנסה..
יש איזו עצה? ללכת לחשמלאי? מה אפשר לבדוק עם הפלוק?

תודה תודה, עידן

Sent from my iPhone using Tapatalk
אותו הדבר כשאתה אידיוט.
סמל אישי של המשתמש
עידן

הודעהעל ידי lior » א' מאי 15, 2016 11:28 pm

כפי שאמרתי, יכולת לבדוק את זה ברגע ע"י קיצור של המגעים בקונקטור ולהגיע למסקנות.
בגדול יש לך שתי אופציות:
1. סולונואיד לא תקין. הסולונואידים למעשה נמצאים בקופסא שאליה מתחברים השלטים. קודם כל, תפרק הכל, תנקה את כל החיבורים, תוודה שפלוסים ומינוסים מגיעים כמו שצריך. זה משהו שעובד עם עומס, קצת קורוזיה, חיבור רופף או חוט אכול וזה לא יתפקד. תעבור על כל החיבורים, תפרק, תנקה היטב היטב ותחבר חזק חזרה הכל. אם עדיין לא עובד, אתה יכול לנסות ולהחליף בין הסולונואידים וכך לשלול או לוודא בעיה באחד מהם.
2. בעיה בגיר. כאן תצטרך להשקיע קצת יותר עבודה. תצטרך לפרק את הכננת ולפרק את הגיר. יכול להיות שיש שם בעיה של לכלוך, גלגים תפוסים וכו'. אותו כנ"ל, תפתח הכל, תנקה טוב-טוב, תגרז מעט ותחזיק הכל נקי ומסודר. באותה ההזדמנות תבדוק האם המנוע, כאשר הוא לא מחובר לכלום, מסתובב קדימה ואחורה חשמלית.

בסופו של דבר, אם המנוע לא מסתובב אחורה גם כשלא מחובר עליו כלום, אז כנראה ששם הבעיה.

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

חזור אל פורום ה- CJ והסופה המתחיל

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים