מנוע סטרוקר + גיר 4 הילכוים

שאלות ותגובות בנושאים טכניים עבור הסופה של תע"ר.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

מנוע סטרוקר + גיר 4 הילכוים

הודעהעל ידי cj-sami » א' נובמבר 08, 2015 10:19 pm

שלום,

אצל קרובי משפחה שלי שבונים ומשפרים ג'יפים או מפלצות , הגיעה סופה ששדרגו אותה לרמות מטורפות, ( וכבר אינה מתאימה לנסיעה על הכביש ).

פרקו ממנה מנוע סטרוקר שעבר אוברול ובנייה לפני 20 אלף קליומטר, ואומרים שהוא במצב טוב חוץ מבעיה של צילצולים שנשמעים כשמניעים על קר אך לאחר כמה דקות זה נעלם, ואומרים שכנראה צריך להחליף לו משאבת שמן !!!
המנוע פורק לטובת התקנת מנוע מפלצת V8 עם 500 כוח סוס, ועל המנוע יש מערכת הצתה חדשה של MSD כולל מגבר וכויל , הכול חדש, והוא מאובזר מלא.

ומבחינתי האישית תמיד חלמת לנסוע על מנוע מוגדל !!!

ובנוסף הוחלף גיר האוטומט 4 הילכוים לטובת גיר מפלצתי ...
ואני מתעניין ברכישת מנוע הסטרוקר והגיר האוטומטי 4 הילכים .
.
אני מאד מתלבט אם לשדרג ולקנות את המנוע או המנוע והגיר או לא להיכנס להרפתקאה הזו, אני נוסע היום עם מנוע סופה מוזרק סטנדרטי...
כל הכתבות שמצאתי הן על גיר 3 הילוכים, האם אתם מכירים את הגיר 4 הילכוים ?

בבקשה עזרתכם או דעתכם בנושא .

תודה
סמל אישי של המשתמש
cj-sami
ג'יפאי מתקדם (< 200 הודעות)

Re: מנוע סטרוקר + גיר 4 הילכוים

הודעהעל ידי j-atlas » א' נובמבר 08, 2015 10:41 pm

זה תלוי איזה גיר אבל בגדול אם זה גיר שירד מצירוקי א גראנד צירוקי עם מחשב ניהול משל עצמו אז רוב הסיכויים שזה aw4 שנחשב לגיר הרבה יותר טוב ומוצלח מהשלוש הילוכים אוטומטי של סופה.
השילוב שאתה מדבר עליו הוא שילוב טוב אבל אישית אם אצלך מותקן גיר חמש הילוכים של סופה הייתי נשאר איתו כי הוא יותר חזק מכל אוטומט שמתאים למנוע הזה.
תראה זה שזה מאוד מפתה לאכלס עוד כמה עשרות סוסים מתחת למכסה מנוע זה דבר אחד אבל השאלה אם אתה צריך את זה בכלל.. מה סוג השימוש שאתה עושה בגיפ?
נכון להיום חסר לך כוח במצבים מסויימים?
מה מצב המנוע שלך עכשיו?
אלו רק חלק מהשאלות שאתה צריך לענות לעצמך כדי לדעת אם יש מקום לשקול החלםת מנוע או לא.
"small block is for small cock"
סטרוקר בונים באהבה או שלא מסיימים את ההרצה..
j-atlas
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

Re: מנוע סטרוקר + גיר 4 הילכוים

הודעהעל ידי cj-sami » ב' נובמבר 09, 2015 7:57 am

לגבי הגיר:
מצד אחד אני אוהב את הרגיל, אבל לאוטומט יש יתרונות- נוחיות, מומנט רציף... אבל מאד מדאיג אותי העלויות: גם תיקון, גם צריכות דלק, וממשהו פשוט זה נהפך למשהו מסובך מבחינתי.
האם הגיר 4 הילוכים עם מחשב ניהול הוא אמין, והאם צריכת הדלק תעלה משמעותית ?

לגבי המנוע:
המנוע שלי תקין , ונוסע טוב, לא אוכל שמן ולא מתחמם, אך על הכביש בעלויות ארוכות הוא חלש, אם אני לא מושך חזק מתחילת העליה אז הוא לא סוחב טוב, ובשטח במומנטים הנמוכים הוא חלש, בד"כ אני לא נותן הרבה גז ולא מגיע למצבים שאני לוחץ מלא , אלא נוטה לנסוע במהירויות נמוכות ולכן בטורים הנמוכים המנוע לא מתנהג ממש טוב.

ומאד בא לי על מנוע מוגדל, שגם בכביש ארגיש טוב יותר, וגם בסל"ד נמוך בשטח ארגיש את הכוח שלו !!
סמל אישי של המשתמש
cj-sami
ג'יפאי מתקדם (< 200 הודעות)

חזור אל פורום טכני- סופה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים