מחזיר שמן סרן אחורי סופה

שאלות ותגובות בנושאים טכניים עבור הסופה של תע"ר.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

מחזיר שמן סרן אחורי סופה

הודעהעל ידי grossfeld » ג' ספטמבר 08, 2015 10:16 am

הי
בשעה טובה קניתי סופה 94.
עד היום היה לי טויוטה פראדו שטיפלתי בו לבד.
זאת קפיצת מדרגה בשבילי אבל אני עדיין רוצה להמשיך לטפל לבד.
הדבר הראשון שצריך לעשות זה להחליף מחזירי שמן בסרן האחורי (60) כי השמן נוזל משם גם על הסנדלים ובברקס ארוך נהיה שם ממש עשן וסרחון וזה גם לא בטיחותי.
אני מניח שעם המחזירי שמן צריך להחליף גם סנדלים ואולי תופים ואולי מיסבים.
לפי מה שראיתי ביוטיוב יש ציריות שיוצאות מהסרן והמחזש נשאר בסרן ויש עוד סוג שהציריה יוצאת עם המיסב והמחזש. שזה מקרה מסובך יותר. איך אדע מה יש אצלי ומה אני צריך לקנות כדי להחליף? אני צריך כלי מיוחד כמו שולף מיסבים עם פטיש החלקה הפוך? שמעתי על שיטות אחרות גם. אשמח לשמוע על טיפול כזה. או לינק לסרטון שמטפל בדיוק במה שיש אצלי.
תודה על העזרה.
נפגש בשטח
אייל
grossfeld
ג'יפאי מתחיל (>25 הודעות)

Re: מחזיר שמן סרן אחורי סופה

הודעהעל ידי j-atlas » ג' ספטמבר 08, 2015 12:55 pm

בדנה 60 של סופה המחזיר שמן והמיסב יושבים על הציריה,
כדי להחליף את המחזיר שמן אתה צריך לחלוץ את המיסב שנעול על הציריה עם טבעת אבטחה חד פעמית!!!
זאת אומרת שאתה צריך לקנות קיט מיסב לציריה אחורית של סופה מינוביץ. הקיט מכיל מחזיר שמן מיסב וטבעת אבטחה.
כדי לבצע את העבודה מומלץ להשתמש בפרס, בשום אופן לא לחמם את הטבעת כדי להכניס אותה.
מעבר לזה אם הסנדלים ספגו שמן אתה צריך להחליף אותם ולייבש היטב את הדראמים, אי צורך להחליף אותם כי הם מברזל ולא יכולים לספוג שמן.
"small block is for small cock"
סטרוקר בונים באהבה או שלא מסיימים את ההרצה..
j-atlas
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי lior » ג' ספטמבר 08, 2015 11:59 pm

אם תכנס לכתבות הטכניות באתר המועדון, יש שם כתבה על החלפת מחז"ש ב- DANA44 של סיקס.
זה אותו רעיון עם כמה הבדלים קטנים (כגון מחז"ש אחד מול שניים ב-סיקס), אבל התהליך הוא אותו תהליך.
לגבי סנדלים אתה צריך להחליף כאמור ואתה יכול לקנות ספריי של ניקוי בלמים או ספריי קרבורטורים כדי לנקות הייטב. אבל אל תשכח שאם אתה מחליף סנדלים אז צריך לחרוט גם דראמים בהתאם על מנת שיתאימו לסנדלים החדשים אחרת סיכוי טוב שלא תהיה לך בלימה יעילה. ואם זה מה שאתה עושה, אז מומלץ מאוד לבדוק מה קורה בצד השני ולטפל גם שם עד כדי החלפה גם בצד השני.
אישית, לא הייתי חושב פעמיים. הייתי קונה סט של סנדלים שמגיע כקיט לשני הצדדים (זה לא דבר כזה יקר) ודראמים או חורט את הקיימים וסוגר את הפינה בצורה הטובה, הנכונה והבטיחותית ביותר. זה יתן לך שקט לכמה שנים טובות.

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי grossfeld » ד' ספטמבר 09, 2015 6:33 pm

ליאור ואטלס תודה על העזרה. אני אתקדם מכאן. שנה טובה.
grossfeld
ג'יפאי מתחיל (>25 הודעות)

הודעהעל ידי סופה » ה' ספטמבר 17, 2015 1:46 pm

לא מציע לך לקנות מינוביץ שמוכר מיסבים סינים אלא אם יגיד לך שיש לו....תקנה רק של דנה ספייסר ממכשירי תנועה או ראוף או עזרקו ........
סמל אישי של המשתמש
סופה
ג'יפאי חובב (< 25 הודעות)

הודעהעל ידי j-atlas » ה' ספטמבר 17, 2015 3:50 pm

דווקא בקיטים של הציריות ינוביץ מחזיק מיסבים של טימקן אמריקאי שזו חברה בין הטובות שיש, את זה אני יודע ממקור ראשון כי עבדתי אצלו.
גם שאר המיסבים שלו מפירמות סבירות בהחלט כמו קויו וכו'
נכון שיש מיסבים שמגיעים דרך קראון שהם עלומי שם אבל במקרה של מיסבי ציריה הוא מביא רק של טימקן וטבעות האבטחה הם של ספייסר.
"small block is for small cock"
סטרוקר בונים באהבה או שלא מסיימים את ההרצה..
j-atlas
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

חזור אל פורום טכני- סופה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים