קפיץ שבור

שאלות ותגובות בנושאים טכניים עבור הסופה של תע"ר.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

קפיץ שבור

הודעהעל ידי סופה » ד' מאי 11, 2016 8:26 pm

שלום לכולם
שרשור זה לא נכתב בהתרסה או בהבעת ביקורת אלא כטיפ או הארה לעתיד
קראתי שבטיול האחרון ליאור כמדומני חזר הביתה בגלל עלה שבור , למרבה הפליאה גם לי נשברה המאיה בטיול פסח ביום השני מתוך ארבעה אבל אנחנו התגברנו על זה ( אגב זו לא פעם ראשונה ) בעזרת רצועות ראצ'ט שני קלמרות ריתוך ואזיקונים .
מחזירים את הקפיץ למקומו עם היי ליפט ומהדקים אותו עם הקלמרות למקום ומאבטחים את הקלמרות עם אזיקונים שלא יפלו . מותחים את הסרן עם ראצ'ט לתושבת של הנדנדה האחורית וראצ'ט נוסף לנדנדה הקידמית , אפשר עם רצועה נוספת לחבוש את הקפיץ ולהדק אותו
התיקון הזה מחזיק מעמד בלי שום בעיה ומאפשר לסיים את הטיול ולהגיע הביתה
תמונות מצורפות
קבצים מצורפים
IMG-20160426-WA0016.jpg
IMG-20160426-WA0014.jpg
IMG-20160426-WA0033.jpg
סמל אישי של המשתמש
סופה
ג'יפאי חובב (< 25 הודעות)

Re: קפיץ שבור

הודעהעל ידי סופה » ד' מאי 11, 2016 8:29 pm

לצערי אני לא מצליח להעלות תמונות נוספות
סמל אישי של המשתמש
סופה
ג'יפאי חובב (< 25 הודעות)

Re: קפיץ שבור

הודעהעל ידי lior » ד' מאי 11, 2016 9:57 pm

הפטנט מוכר היטב.
אצלך הקפיץ הוא ללא קונטרה-מאיה ואצלי, בניגוד אליך, יש קונטרה מאיה כך שהקפיץ ישב על הקונטרה ולא נדרש שום מירכוז שלו או תפיסה כלשהי הוא ישב במקום באופן תקין והאוטו רק ירד מעט. זאת היתה החלטה שלי משום שהטיול עוד ארוך, אני עם 3 ילדים והרכב עמוס והחלטתי לא לקחת צ'אנס לשבור עוד או לגרום לנזק נוסף.

דרך אגב, בהתאם למיקום השבירה של הקפיץ, יש לנו גם שיטה שבה לוקחים שני סקידפלייטים וחובקים אותם עם 4 ברגים על המיקום של השבר בקפיץ (לאחר שמיקמנו הכל כמו שצריך כמובן). גם זה עובד פלאים ונוסה בהצלחה מספר פעמים.

כפי שאמרתי, השיטות ידועות, ההחלטה נלקחה משיקולים אחרים ולא מכך שלא ניתן לתקן את זה באופן פרוביזורי בשטח.

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

חזור אל פורום טכני- סופה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים