מחשב ניווט

שאלות ותגובות בנושאי מחשבים, ניווט, GPS, מכשירי קשר ומה שביניהם

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

מחשב ניווט

הודעהעל ידי yehuda75 » ש' נובמבר 08, 2014 6:21 pm

הי,

יש לי מחשב ניווט שטרם חיברתי חזרה לרכב.מלווה אותי כבר הרבה זמן ואני בשוק שהוא עדיין מתפקד.
הוא מבוסס על מסך מגע 10" שרכשתי לפני כשש שנים (יתרונו הגדול הינו היכולת הצגה מעולה גם באור יום), המחשב הינו מחשב נייד זעיר וישן, IBM x20 למי שזוכר, מנגן סרטים ומריץ את נוויגייד ואוזי חלק. ה GPS חיצוני.יש לו מעבד 600 פנטיום 3 עם 64 מגה זכרון. אני יודע - מצחיק. אבל עובד.על גלישה באינטרנט אין על מה לדבר...

רציתי לדעת האם הטאבלטים החדשים מספקים יכולות טובות בניווט בשטח? בעיקר התצוגה במהלך היום. במה אתם משתמשים? האם מסך 7" מספק (לי אפילו 10 היה גבולי).

אני שואל על מנת לדעת האם להחליף את הנייד במשהו חזק יותר עם כונן ssd או לעבור לטאבלט.

תודה!
יהודה
סמל אישי של המשתמש
yehuda75
ג'יפאי הכסף (< 500 הודעות)

Re: מחשב ניווט

הודעהעל ידי lior » ש' נובמבר 08, 2014 10:52 pm

עברתי הרבה סטאפים בתחום הזה ואני מנווט בשטח עם GPS ומחשב כבר מעל 12 שנים מאז שנטשתי את המפות המסורתיות ששימשו אותי נאמנה בשנות ה- 90.
ממחשב נייד רגיל רגיל עם מסך 14", דרך טאבלט ישן מבוסס windows כגון ה- fujitsu, מחשב נייד קטן (X60), טאבלט אנדרואיד 7", מחשב כף יד ישן (עם נוויגייד), טלפון חכם (אפל או אנדרואיד) ו-IPAD עם מסך 10" (ובטח עוד כמה בדרך).
כיום אני מנווט עם ה- Ipad. אמנם אני לא חסיד אפל, אבל כמי שעוסק בתחום ומכיר לא מעט מוצרים שלהם ושל אחרים, אני חושב שמבחינת איכות מוצר, מסך ובסך הכל הטאבלט שלהם מנצח באופן כללי ובשבילי גם בתחום הזה.
יתרונות- הכל במוצר אחד קל, דק ולא תופס הרבה מקום ואין חוטים שמסתובבים פרט לכבל טעינה. סוללה מספיקה להרבה זמן. בניגוד למחשב נייד שתופס מקום גם לרוחב ולעומק בגלל המקלדת שלו וגם לגובה, הטאבלט עומד ולא תופס נפח כמו המחשב הנייד. כמובן שניתן להכניס גם אינטרנט, סרטים וכל המדיה המודרנית.
חסרונות- תוכנת ניווט יקרה (אני משתמש ב- twonav שאני חושב שהיא אחת מהטובות ל-ipad). צריך למצוא מטען איכותי ומתקן איכותי (כגון של RAM mount). למי שרגיל לעבוד עם נוויגייד קצת קשה להתרגל וקשה יותר לטפל בשינוי מסלול או יצירת מסלול חדש, אבל הכל אפשרי, טעינת מסלולים למכשיר. בגדול- צריך להתרגל לתוכנה החדשה, אין ספק.

בגדול, לדעתי כיום אין ממש סיבה לנווט עם מחשב נייד (פרט לעובדה שהוא נמצא תחת היד ולא עולה עוד כסף). למי שחסיד של נוויגייד ולא יכול או לא רוצה להתרגל למשהו אחר יש אופציה לטאבלט מבוסס windows או מחשב נייד שהופך לטאבלט. למי שלא אוהב אפל או לא רוצה לשלם כ- 800 ש"ח לתוכנה עם מפות קיימת אופציה של טאבלטים 7" או 10" עם תוכנת orux החינמית שהיא ממש ממש לא רעה ויש לה מפות סמ"ש. ולמי שאוהב מוצר איכותי, עם מסך טוב, תאורה טובה גם בתנאי שמש וכו' יש את האופציה של ה- Ipad.
אני חושב שמבחינתי, המוצר המושלם (שעדיין לא קיים אבל אשמח אם יהיה קיים) זה נוויגייד על Ipad. הגיע הזמן באמת שהם יוציאו את אותו המוצר בדיוק, רק מתאים לאפל.

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי yehuda75 » א' נובמבר 09, 2014 6:18 am

תודה ליאור, את נושא התוכנות אני מכיר. אני רואה שלא ציינת האם הסטאפ שלך כלל מסך מגע חיצוני שמתחבר למחשב. ההבדל הגדול הינו בעוצמת התאורה. אני ממש יכול לראות טוב גם בשמש ישירה. יש לי אייפד 2 שנדלק ועובד אבל לא רואים כלום על המסך (לא שרד את הנפילה הרביעית של הבת השלי), ממך אני מבין ששווה לבדוק תיקון. דרך אגב - בעבר התחלתי לכתוב תוכנה בסיגנון נויגייד עבור אייפד אבל נטשתי את זה מפאת הזמן. האמת שהתקדמתי לא רע. בכל מקרה זכור לי שאייפד לא מצטיין בתאורת יום (מבריק מאוד), האם אתה מתגבר על כך?
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי lior » א' נובמבר 09, 2014 8:10 am

ציינתי שהמסך והתאורה טובים והכוונה גם בתנאי תאורה של יום שימשי. בכל מקרה- אין לי בעיה עם זה.
בוא לא נשכח שמסך של מחשב בתנאי תאורה חזקים לא מצטיין במיוחד גם הוא. והאיפד שלי הרבה יותר טוב מזה. מדובר על איפד 4. כיום גם הרבה מחשבים ניידים באים עם מסך רפלקטיבי ואתה צודק- זה פחות נוח, אבל לא הכל מושלם ומתרגלים. לטעמי זה טוב יותר ממחשב נייד.
לא היה לי סטאפ עם מסך חיצוני. פעם חשבתי על לקחת מחשב מוקטן (יש כיום מחשבים ממש קטנים) ולשים מתחת למושב או מאחורי הדשבורד ולחבר לו מסך. אבל אחד הדברים שהפריעו לי באופן אישי זה החוטיאדה והעובדה שאני לא צריך את זה כל הזמן באוטו, שלא לדבר על השקעה במסך מגע או להסתדר עם מקלדת ועכבר... אז חיפשתי פתרונות עם הכי פחות חוטים והכי נייד שיש.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי yehuda75 » א' נובמבר 09, 2014 9:23 am

אחלה. תודה!
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי riko » ג' נובמבר 11, 2014 5:25 pm

באותו עיניין ליאור איזה גם של אייפד מגיע עם מקלט גיפיאס פנימי ?
או שאתה מחובר דרך 3g ?
!!!!! it's a cj8 , it's not for sale, build your own
סמל אישי של המשתמש
riko
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי riko » ג' נובמבר 11, 2014 5:27 pm

יש מצב שמגן מסך ( המדבקה) בגימור מט תעשה טוב לעיניין המסך המבריק
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי lior » ד' נובמבר 12, 2014 1:28 am

בטאבלט הקטן יש לי מדבקה בגימור מט. הבעיה שהיא גורמת למסך להראות עמום יותר באופן כללי. קצת מבעס.
אני לא סגור על כל הדגמים, אבל לדעתי מאיפד 2 או 3 כל הדגמים מגיעים עם GPS. באיפד מיני זה כבר אחרת.
אצלי יש גם 3g, אבל בשטח הרבה פעמים הוא גם ככה לא שמיש כי אין קליטה. אני כמובן משתמש בGPS המובנה שלו.
כל דגם שאתה רואה כרלוונטי ורוצה לקנות או להשתמש בו תבדוק בדיוק מה יש לו.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי riko » ד' נובמבר 12, 2014 9:58 am

תודה
סמל אישי של המשתמש
riko

חזור אל ניווט מחשבים ומקמ"שים

מי מחובר