דברים שכיף לשמוע מהמוסך -שיפורים ועוד....

כאן אתם מוזמנים לפרגן לג'יפ שלכם את הסיפור שלו.
זהו אינו פורום טכני אלא פורום של סיפורים על הג'יפים שלכם.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

דברים שכיף לשמוע מהמוסך -שיפורים ועוד....

הודעהעל ידי davidror » ג' מרץ 10, 2009 6:19 pm

למרות שהמקרה ברובו נמצא כאן בפורום בחלקים חלק בטכני וחלק בחלפים וכו' חשבתי שיהיה נחמד להעלות אותו במלואו במקום אחד בל לקרוא מלא הודעות לפני ואחרי ובחלקים גם שלי וגם של החברים פה
אז ככה לפני כחודשיים שלושה קניתי סופה 94 ארוכה סגורה ממש יפה עם גגון מפנק על כל הגג + סולם מגניב (לאחר שבדקתי את מה שיכולתי לפי המדריך המצויין שנכתב פה באתר -שוב תודה רבה בהזדמנות זו על המדריך הנפלא) , לאחר בדיקה וקצת מיקוח עם בעל הסופה היא נקנתה במחיר של 38 K , עקב מגבלות בדיקה אפשרית בקנייה נבדו הדברים הספירים הנראים לעין וגם חלק שלא נראה לעין ( ע"י קבלות של חלפים שהוחלפו בזמן האחרון) הבדיקה העלתה כי הרכב במצב טוב מאוד יד 1 מרופא( סתם סתם הוא לא) יד 7 מבחור נחמד שלא נראה כי הוא ממש מבין מה יש לו ביד, עוד עלה כי הרכב בעל בולמי רנצו 9000 מתכוננים על גז , הקבלות הראו כי כל החיישנים הוחלפו לחדשים במהלך חצי השנה האחרונה, הוחלף כל הפרונט - גומיות ,תיבת הגה , זרועות , בוסטר הגה ,צינורות , משאבות , בוקסות וממש הכל ...
הרכב כמעט ללא חלודה ,יש לו בעיות בדלת האחורית המנגנון דפוק וגם בדלת ליד הנהג ,בעל פילתר פתוח , ספסל אחורי רוחבי , ללא תקלות מחשב למינהן, פרצוף בוכה , מוגבהת , מדרגות צד ,צמיגים 5050 חדשים בני חודש , כננת 9000 ויחידת מזגן נפרדת לאחורה .

עד כה הכל טוב , נסעתי טיילתי במשך חודשיים שלושה היה תענוג הסופה עוברת הכל אבל ממש הכל לא עוצרת - בוץ חצי מטר טסה כמו גולש בים , דיונות - מרחפת עליהם כמו גט סקי, ממש הייתי מופתע ,זאת ועוד כי בעל הרכב אמר לי כי אין לרכב נעילות ואין יחסי העברה , אמרתי טוב נו שיהיה נוסיףבהמשך עם נראה שצריך ... ממשיך ונוסע בודק אתגרים ורואה שכלום לא עוצר אותה ( כנראה שחיפשתי תירוצים לנעילות ויחסי העברה וממש רציתי להיתקע איתה) אבל כל זה לא הצליח לי.

לאחר טיול ביום שבת האחרון בהר הכרמל ולאחר שהגעתי הבייתה התברר כי נשברה המאיה , מה לעשות צריך לסדר את זה .. לאחר חיפוש בפורום ושאילת שאלות את החברה המקסימים פה שעזרו מאוד, הגעתי דרך המלצה לבחור בשם קובי מנתניה בעל מוסך וסופה , מתברר כי קובי מבין בסופות הרבה יותר ממה שחשבתי ויש לו ולחבריו למוסך ממש מועדון קטן של כמה סופות וSIX אחד , אחד מהם אפילו מייבא חלקים בהזמנה אישית מארה"ב (אמר שהוא יכול להביא כל חלק שצריך או רצוי). נחזור לסיפור לאחר תיקון עלה המאיה בהחלפת אחד חדש ,(מתברר שהסט ההוא של פרוקומפ- מה שגם בעל הרכב הקדם לא ידע - שאם היה יודע אולי היה דורש יותר) , מפה לשם התברר שהלך מחזיר שמן באקס האחורי וצריך לסדר אותו אויו אחזתי בראשי בטח עכשיו כמה אלפים יפים (כי קובי אמר שרוב הסיכויים שהברקסים גם הלכו כי הם יתמלאו בשמן ואין מה לעשות איתם אם הם ספגו שמן זמן רב) אבל את זה נדע שנוציא את האקס, טוב נו הזמנו 2 סטים לאקסים דנה 60 מקורי עלה 350 ש"ח לאחד , לאחר השיפוץ פתחנו את הבאקאקס בכדי להחליף שמן והתגלה המחזה הבא נעילה אחורית חדשה לגמרי של דטרויט מהדגם הכי טוב שיש בעל יחסי העברה 1.4 -אין לה שנה אפילו ( וזה הגיוני כי בעל הרכב הקודם החזיק ברכב בסה"כ 8 חודשים ) , חבר של קובי גם בעל סופה זמן רב אמר שהיא נראית כאילו הרכיבו אותה היום חדשה לגמרי , ממש תענוג , באותו הרגע חשבתי שלא יכול להיות יותר כיף ומשמח מזה , אבל טעיתי בענק , כי לאחר שפתחנו את הביצה הקידמית התגלה שגם שם יש נעילה חדשה לגמרי גם היא בעלת יחסי העברה 1.4 גם כן של דטרוייט , ממש שחשבתי שאין לא יכול להיות יותר כיף מזה , החברה התחילו להתבונן טוב יותר ברכב והתגלו הדברים הבאים , הגבהות של 2.5" הדרס עם פליטת Y , מיגונים ברמה מיקצועית ביותר לכל הרכב חוץ מסרנים , ניתוק מוט מייצב בקליפסים R בנייה מיוחדת מאוד ( הם אמרו שלא ראו כזה ניתוק מקצועי ) , ועוד כל מיני דברים שאני כבר לא זוכר כי הייתי בעננים , אחד מהם אמר לאחר שזיהה את אותו מיגון שיש לו ברכב ושנעשה על ידי אחת הסדנאות הטובות בעמנו ,כי רוב הסיכויים שהרכב שלי גם עבר בסדנאה שלהם מתישהו וכנראה הם אלו שעשו את רוב השיפורים (סדנת החלומות), לאחר שהם דיברו וחישבו דברים ואני עומד שם כלא קשור לעניין מנסה להבין מה הולך , הוסכם כי הרכב משופר ברמות שוות כסף כמעט למה ששילמתי על הרכב מלכתכילה אילולא לא הייתי כולל את מכיר הרכב בפנים , למי שלא הבין התוספות כמעט 40 K , מה שאומר שהרכב נמכר לי במחיר מצחיק , שווה לפחות 60-70 לדעתם ,בקיצור יצאתי לי מהמוסך בפעם הראשונה בחיי (חוץ מפעמים שבהם באתי לבקר חברים במוסך) מבסוט מהחיים ,אין לי מה לשפר ברכב ממש כלום יש בו הכל -ממש טירוף אולי רק צמיגים גדולים יותר וגם זה שיגמרו הקיימים כי חבל לי לזרוק אותם וגם אין לי כסף להוציא על סט חדש של 33 -32

אני מקווה שנהנתם מהסיפור לפחות כמו שאני נהנתי היום לכתוב אותו
שיהי לכולם חג שמח ומתוק
דרור
davidror
ג'יפאי חובב (< 25 הודעות)

הודעהעל ידי לירן23 » ג' מרץ 10, 2009 6:24 pm

סיפור יפה...
תמונות יש :?:
חג שמח לכולם
סמל אישי של המשתמש
לירן23
ג'יפאי מסוקס (< 900 הודעות)

הודעהעל ידי davidror » ג' מרץ 10, 2009 6:26 pm

אני מבטיח לנקות את הרכב מחר לכבוד סוף החג כי עכשיו הוא מחופש לסלע ענק מלא בבוץ

חחח....

ולהעלות תמונות שלו לפורום (אולי אצטרך מעט עזרה עם זה )
davidror

הודעהעל ידי לירן23 » ג' מרץ 10, 2009 6:28 pm

לא בעיה תפנה לדנאל הוא תמיד עוזר לי... :wink:
תעלה תמונות גם עם בוץ. :twisted:
סמל אישי של המשתמש
לירן23

הודעהעל ידי davidror » ג' מרץ 10, 2009 6:32 pm

בכיף אני יעשה לך אחת מיוחדת בשבילך עם בוץ אבל מחר כי יש חושך כבר ואני זז לחתונה של חברים אחזור מאוחר שיהיה לך אחלה יום ואחלה ערב ואחלה חג
davidror

הודעהעל ידי נימי » ג' מרץ 10, 2009 7:20 pm

סיפור יפה ורכב משופר בצורה יפה, תתחדש

תיקרא את חוקי הפורום, יש שם הסבר קיצד להעלות תמונות
http://www.cjclub.co.il/forum/viewtopic.php?t=46

וסתם לידע כללי, אפשר לעלות תמונות של גיפ מלוכלך, אולי אפילו רצוי :lol:
זה מה יש ועם זה ננצח!
"אבל מה שהכי מרגיז אותי זה שהיא נירדמה"
סמל אישי של המשתמש
נימי

Re: דברים שכיף לשמוע מהמוסך -שיפורים ועוד....

הודעהעל ידי Jeepman » ג' מרץ 10, 2009 11:40 pm

[quote="davidror"]למרות שהמקרה ברובו נמצא כאן בפורום בחלקים חלק בטכני וחלק בחלפים וכו' חשבתי שיהיה נחמד להעלות אותו במלואו במקום אחד בל לקרוא מלא הודעות לפני ואחרי ובחלקים גם שלי וגם של החברים פה
אז ככה לפני כחודשיים שלושה קניתי סופה 94 ארוכה סגורה ממש יפה עם גגון מפנק על כל הגג + סולם מגניב (לאחר שבדקתי את מה שיכולתי לפי המדריך המצויין שנכתב פה באתר -שוב תודה רבה בהזדמנות זו על המדריך הנפלא) , לאחר בדיקה וקצת מיקוח עם בעל הסופה היא נקנתה במחיר של 38 K , עקב מגבלות בדיקה אפשרית בקנייה נבדו הדברים הספירים הנראים לעין וגם חלק שלא נראה לעין ( ע"י קבלות של חלפים שהוחלפו בזמן האחרון) הבדיקה העלתה כי הרכב במצב טוב מאוד יד 1 מרופא( סתם סתם הוא לא) יד 7 מבחור נחמד שלא נראה כי הוא ממש מבין מה יש לו ביד, עוד עלה כי הרכב בעל בולמי רנצו 9000 מתכוננים על גז , הקבלות הראו כי כל החיישנים הוחלפו לחדשים במהלך חצי השנה האחרונה, הוחלף כל הפרונט - גומיות ,תיבת הגה , זרועות , בוסטר הגה ,צינורות , משאבות , בוקסות וממש הכל ...
הרכב כמעט ללא חלודה ,יש לו בעיות בדלת האחורית המנגנון דפוק וגם בדלת ליד הנהג ,בעל פילתר פתוח , ספסל אחורי רוחבי , ללא תקלות מחשב למינהן, פרצוף בוכה , מוגבהת , מדרגות צד ,צמיגים 5050 חדשים בני חודש , כננת 9000 ויחידת מזגן נפרדת לאחורה .

עד כה הכל טוב , נסעתי טיילתי במשך חודשיים שלושה היה תענוג הסופה עוברת הכל אבל ממש הכל לא עוצרת - בוץ חצי מטר טסה כמו גולש בים , דיונות - מרחפת עליהם כמו גט סקי, ממש הייתי מופתע ,זאת ועוד כי בעל הרכב אמר לי כי אין לרכב נעילות ואין יחסי העברה , אמרתי טוב נו שיהיה נוסיףבהמשך עם נראה שצריך ... ממשיך ונוסע בודק אתגרים ורואה שכלום לא עוצר אותה ( כנראה שחיפשתי תירוצים לנעילות ויחסי העברה וממש רציתי להיתקע איתה) אבל כל זה לא הצליח לי.

לאחר טיול ביום שבת האחרון בהר הכרמל ולאחר שהגעתי הבייתה התברר כי נשברה המאיה , מה לעשות צריך לסדר את זה .. לאחר חיפוש בפורום ושאילת שאלות את החברה המקסימים פה שעזרו מאוד, הגעתי דרך המלצה לבחור בשם קובי מנתניה בעל מוסך וסופה , מתברר כי קובי מבין בסופות הרבה יותר ממה שחשבתי ויש לו ולחבריו למוסך ממש מועדון קטן של כמה סופות וSIX אחד , אחד מהם אפילו מייבא חלקים בהזמנה אישית מארה"ב (אמר שהוא יכול להביא כל חלק שצריך או רצוי). נחזור לסיפור לאחר תיקון עלה המאיה בהחלפת אחד חדש ,(מתברר שהסט ההוא של פרוקומפ- מה שגם בעל הרכב הקדם לא ידע - שאם היה יודע אולי היה דורש יותר) , מפה לשם התברר שהלך מחזיר שמן באקס האחורי וצריך לסדר אותו אויו אחזתי בראשי בטח עכשיו כמה אלפים יפים (כי קובי אמר שרוב הסיכויים שהברקסים גם הלכו כי הם יתמלאו בשמן ואין מה לעשות איתם אם הם ספגו שמן זמן רב) אבל את זה נדע שנוציא את האקס, טוב נו הזמנו 2 סטים לאקסים דנה 60 מקורי עלה 350 ש"ח לאחד , לאחר השיפוץ פתחנו את הבאקאקס בכדי להחליף שמן והתגלה המחזה הבא נעילה אחורית חדשה לגמרי של דטרויט מהדגם הכי טוב שיש בעל יחסי העברה 1.4 -אין לה שנה אפילו ( וזה הגיוני כי בעל הרכב הקודם החזיק ברכב בסה"כ 8 חודשים ) , חבר של קובי גם בעל סופה זמן רב אמר שהיא נראית כאילו הרכיבו אותה היום חדשה לגמרי , ממש תענוג , באותו הרגע חשבתי שלא יכול להיות יותר כיף ומשמח מזה , אבל טעיתי בענק , כי לאחר שפתחנו את הביצה הקידמית התגלה שגם שם יש נעילה חדשה לגמרי גם היא בעלת יחסי העברה 1.4 גם כן של דטרוייט , ממש שחשבתי שאין לא יכול להיות יותר כיף מזה , החברה התחילו להתבונן טוב יותר ברכב והתגלו הדברים הבאים , הגבהות של 2.5" הדרס עם פליטת Y , מיגונים ברמה מיקצועית ביותר לכל הרכב חוץ מסרנים , ניתוק מוט מייצב בקליפסים R בנייה מיוחדת מאוד ( הם אמרו שלא ראו כזה ניתוק מקצועי ) , ועוד כל מיני דברים שאני כבר לא זוכר כי הייתי בעננים , אחד מהם אמר לאחר שזיהה את אותו מיגון שיש לו ברכב ושנעשה על ידי אחת הסדנאות הטובות בעמנו ,כי רוב הסיכויים שהרכב שלי גם עבר בסדנאה שלהם מתישהו וכנראה הם אלו שעשו את רוב השיפורים (סדנת החלומות), לאחר שהם דיברו וחישבו דברים ואני עומד שם כלא קשור לעניין מנסה להבין מה הולך , הוסכם כי הרכב משופר ברמות שוות כסף כמעט למה ששילמתי על הרכב מלכתכילה אילולא לא הייתי כולל את מכיר הרכב בפנים , למי שלא הבין התוספות כמעט 40 K , מה שאומר שהרכב נמכר לי במחיר מצחיק , שווה לפחות 60-70 לדעתם ,בקיצור יצאתי לי מהמוסך בפעם הראשונה בחיי (חוץ מפעמים שבהם באתי לבקר חברים במוסך) מבסוט מהחיים ,אין לי מה לשפר ברכב ממש כלום יש בו הכל -ממש טירוף אולי רק צמיגים גדולים יותר וגם זה שיגמרו הקיימים כי חבל לי לזרוק אותם וגם אין לי כסף להוציא על סט חדש של 33 -32

אני מקווה שנהנתם מהסיפור לפחות כמו שאני נהנתי היום לכתוב אותו
שיהי לכולם חג שמח ומתוק
דרור[/quote

סופה 94 ?? פרצוף בוכה ??

לא מסתדר לי...... :shock: :shock:

פרצוף בוכה היה ב 92/93....

חוץ מזה , בהצלחה , תהנה ממנה :!: :!:
בברכת הנאה קדמית !!
סמל אישי של המשתמש
Jeepman
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי eyal40 » ד' מרץ 11, 2009 6:58 am

אודי,
גם הסופה שלי היתה מודל 94 ובוכה.
כנראה שאילו היו שאריות שנשארו לתע"ר.
למה לזרוק אם אפשר למכור למשטרה
eyal40
ג'יפאי מתקדם (< 200 הודעות)

הודעהעל ידי Jeepman » ד' מרץ 11, 2009 4:35 pm

eyal40 כתב:אודי,
גם הסופה שלי היתה מודל 94 ובוכה.
כנראה שאילו היו שאריות שנשארו לתע"ר.
למה לזרוק אם אפשר למכור למשטרה

:shock: :shock: :shock: :shock:
בברכת הנאה קדמית !!
סמל אישי של המשתמש
Jeepman
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי davidror » ד' מרץ 11, 2009 6:19 pm

כן נשמע מוזר אבל יש כאלו סופות (למען האמת דווקא יצא טוב כי זה עזר לי להרוריד את המחיר ויצא טוב הפרצוף שלה לא מעניין אותי יותר מידי.

לא שכחתי אותכם עם התמונות אבל הרכב נשלח היום על גרר למוסך הלכה משאבת מים (כנראה עשיתי לעצמי עין הרע עם הכתבה ) :? כי איך שיצאתי מגינגי קפיצים ולאחר שהתגלתה שם עוד מיה שבורה של פרוקומפ והחלפתי פעם שניה ביומיים - חצי קילומטר משם נקרעה רצועה בגלל משאבת מים - טוב נו כבר הוזמנה חדשה ומחר נרכיב אותה ואח"כ אני מבטיח תמונות
davidror

נקרעה

הודעהעל ידי moriseven » ד' מרץ 11, 2009 6:41 pm

נקרעה רצועה בגלל משאבת מים? בסופה? פעם ראשונה שאני שומע :shock: , אלא אם כן היו לך ממש רעשים מהמשאבת מים כמה ימים לפני, ובסופו של דבר המשאבה התפרקה ונתפסה בבלוק.
הטרמפיסט המתמיד!
זיפואי אמיתי מסתובב תמיד עם מצית ספייר!
סמל אישי של המשתמש
moriseven
חבר הנהלת המועדון

הודעהעל ידי davidror » ד' מרץ 11, 2009 8:19 pm

בדיוק העניין , שציינת הגלגל של המאורר והמשאבת מים נתפס ואז היא נקרעה, אלא שלא ניתן לומר בבירור שהיו רעשים ימים קודם לכן אולי פה ושם נגיעות של רעש אבל בהחלט לא משהו שהעיד על מצב כזה שהולך לקרות . בנוסף הרי שמי כמוך יודע כמה רעש יש בנסיעה בסופה והרעשים שהיו לא נשמע בהם משהו מיוחד המעיד על מה שעתיד לבוא .כגון תקלה כזו
davidror

חזור אל סיפורי ג'יפים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים