סיפורו של ויטו קורלאונה

כאן אתם מוזמנים לפרגן לג'יפ שלכם את הסיפור שלו.
זהו אינו פורום טכני אלא פורום של סיפורים על הג'יפים שלכם.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

Re: סיפורו של ויטו קורלאונה

הודעהעל ידי ויטו » ג' אוגוסט 02, 2011 11:09 pm

תודה לכולם על התמיכה.
והיום עוד בפרוקיה :(:pirate

תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה

יאלה הולכים קצת לישון, מחר עוד יום.
בתיכנון, הורדת הכננת והטמבון, כמו כן פינוי אלמנטים שיושבים על הכנפיים לטובת פירוקם.

ויטו.
(-: אין דן דינו, סוף על הקטינו, סוף על הקטי קטו אליק בליק בום :-)
סמל אישי של המשתמש
ויטו
ג'יפאי הכסף (< 500 הודעות)

הודעהעל ידי riko » ד' אוגוסט 03, 2011 7:21 pm

טוב ויטו כמו שאתה יודע ומבין הדרך ארוכה ומפותלת - אז שיהיה בהצלחה קח נשימה עמוקה ותתחיל להתחרע על הגיפ.
סה"כ ממה שראיתי המצב לא קטסטרופלי אבל זה בדיוק הזמן להתחיל . טוב אני לצידך וזמין תמיד .
:(:pirate :(:pirate שחק אותה קורלאונה
!!!!! it's a cj8 , it's not for sale, build your own
סמל אישי של המשתמש
riko
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי pazziboy » ה' אוגוסט 04, 2011 7:47 pm

תן לו בראש!!!
בהצלחה!!!
יגעת ומצאת תאמין!!!

פז
סמל אישי של המשתמש
pazziboy
ג'יפאי מתקדם (< 200 הודעות)

הודעהעל ידי idan277 » ה' אוגוסט 04, 2011 11:19 pm

פששששש איזה אומץ,
כל הכבוד
אין הר יותר מדי גבוה
idan277
ג'יפאי מתקדם (< 200 הודעות)

הודעהעל ידי ויטו » ב' אוגוסט 08, 2011 10:29 pm

טוב אז היום ניגמר שלב הפירוקים וההכנה לפחחות. ::clapping :(:pirate
הכנפיים האחוריות נחתכו והקדמיות פורקו בשלמותן, בהמשך אני אקבל החלטה עם לשמור על ניפוחי הפיבר או שיחזרו לצורתן המקורית.
מחר מתחילים השיופים והחיתוכים והאבק והרעש והמלחמות עם השכנים :wink: :twisted:
בינתיים כמו שזה נראה, לא התגלה נזק מעבר למה שכבר ידעתי עליו, אבל רק לאחר שנשייף את האזורים החלודים, אני אקבל החלטה לגבי אופן התיקון.
ההתלבטיות הם או לכיוון תיקונים מקומיים (פטצ'ים וחלונות) או החלפת שטחים נרחבים קומפלט (למשל את כל הפח שבצד הגיפ - מהקיר אש ועד הזנב).
בינתיים קבלו קצת תמונות.

תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה

טוב, זהו להפעם ... טיפה ועוד טיפה, בסוף יהיה ים !!!

ויטו.
סמל אישי של המשתמש
ויטו

הודעהעל ידי עוודאללה ראיד » ב' אוגוסט 08, 2011 11:15 pm

טוב האמת עד התמונה הרביעית המצב היה מזהיר ותיכננתי איך לנסח לך את התגובה שמצב הבודי לא מחייב החלפת כל הדופן :idea:
בתמונה החמישית הדעה השתנתה אבל עדיין ניתן להסתדר עם הרקבון בנקודות הנ"ל ולבצע תיקוני פח ממוקדים :idea:
על פניו מצב הבודי לא קטסטרופאלי , אפשר לתקן אבל מחייב מיומנות עם רתכת CO , אל תחשוב אפילו לכיוון אלקדרודות רגילות .... מקסימום תמקד את כל הריתוכים ליום / יומיים ותשכיר לך רתכת לעבודה מקצועית , כמובן החלפת פח למגולוון תמיד עדיף אך העלויות גבוהות וכפ"י שציינתי אתה לא חייב :mrgreen:
בהצלחה ויטו ::clapping
נ.ב - באיזה חומרים אתה הולך להשתמש :?:
ראיד red_jeep
סמל אישי של המשתמש
עוודאללה ראיד

הודעהעל ידי riko » ג' אוגוסט 09, 2011 10:46 pm

על פי התמונות סה"כ המצב לא גרוע , כל החלודות שצילמת נובעות מחיבורי הפיבר לפח , ובעצם זה שהפיבר ניתק מהפח וחדרו מים , אז זו התוצאה . אז כמו שראיד ידידנו אמר ניתן לעשות תיקונים מקומיים ואין צורך לחיתוך צדדים גורף .
אני מסכים לגבי הריתוכים ברתכת co2 אם זה אפשרי , אני לא מכיר באזור שלנו מי שמשכיר רתכת כזו לכמה ימים .בזמנו ביררתי ולא מצאתי. בנוגע לריתוך אלקטרודות לדעתי ומניסיוני זה גם אפשרי בתנאי שהריתוך הוא תפר מלא ולא פיקים . לאחר יסוד משני הצדדים וצביעה לא תהיה בעיה עם ריתוך אלקטרודות . השאלה הנשאלת היא האם כדאי להוריד את כל הצבע מהגיפ , או במידה ויש חלקים טובים גם מהצד החיצוני שלהם וגם מהצד הפנימי שלהם - לא לנגוע בהם ?
לגבי פח מגלוון צריך לקחת בחשבון שהרכב החומרים שאיתו תעבוד כלומר צבע היסוד חומר הפחחים והצבע העליון יהיה שונה משאר הגיפ , מה שמסבך קצת את העיניינים , האופציה השניה היא לא פח שחור רגיל , אלה לפחחות יש פח שנראה בצבע כחלחל שכחתי את שמו כרגע , אצלי השאריות מהפרוייקט כבר מעל שנה זרוקות בחוץ כולל חורף וקיץ ועדיין אין עליהם נקודת חלודה , כך בחשבון שאין עליהם חומר יסוד והם חשופות לחלוטין , כלומר יש פח יעודי לעיניין .
בזמנו כאשר ביצעתי את הפרוייקט אצלי בגיפ , כאשר קילפתי את חומר הפחחים גיליתי שהחלקים שחתכו והחליפו היו מפח מגלוון , והמעניין הוא שמהם חומר הפחחחים פשוט נפל בחתיכות גדולות ואז הגעתי למסקנה שפח מגולוון לא מתאים לעבודת פחחות ,חומר הפחחים לא תפס על המגולוון כמו שצריך , יכול להיות שלא עשו עבודת הכנה מתאימה כמו חיספוס הפח וצביעה ביסוד מתאים .
שווה בדיקה!
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי עוודאללה ראיד » ד' אוגוסט 10, 2011 5:49 pm

riko כתב:על פי התמונות סה"כ המצב לא גרוע , כל החלודות שצילמת נובעות מחיבורי הפיבר לפח , ובעצם זה שהפיבר ניתק מהפח וחדרו מים , אז זו התוצאה . אז כמו שראיד ידידנו אמר ניתן לעשות תיקונים מקומיים ואין צורך לחיתוך צדדים גורף .
אני מסכים לגבי הריתוכים ברתכת co2 אם זה אפשרי , אני לא מכיר באזור שלנו מי שמשכיר רתכת כזו לכמה ימים .בזמנו ביררתי ולא מצאתי. בנוגע לריתוך אלקטרודות לדעתי ומניסיוני זה גם אפשרי בתנאי שהריתוך הוא תפר מלא ולא פיקים . לאחר יסוד משני הצדדים וצביעה לא תהיה בעיה עם ריתוך אלקטרודות . השאלה הנשאלת היא האם כדאי להוריד את כל הצבע מהגיפ , או במידה ויש חלקים טובים גם מהצד החיצוני שלהם וגם מהצד הפנימי שלהם - לא לנגוע בהם ?
לגבי פח מגלוון צריך לקחת בחשבון שהרכב החומרים שאיתו תעבוד כלומר צבע היסוד חומר הפחחים והצבע העליון יהיה שונה משאר הגיפ , מה שמסבך קצת את העיניינים , האופציה השניה היא לא פח שחור רגיל , אלה לפחחות יש פח שנראה בצבע כחלחל שכחתי את שמו כרגע , אצלי השאריות מהפרוייקט כבר מעל שנה זרוקות בחוץ כולל חורף וקיץ ועדיין אין עליהם נקודת חלודה , כך בחשבון שאין עליהם חומר יסוד והם חשופות לחלוטין , כלומר יש פח יעודי לעיניין .
בזמנו כאשר ביצעתי את הפרוייקט אצלי בגיפ , כאשר קילפתי את חומר הפחחים גיליתי שהחלקים שחתכו והחליפו היו מפח מגלוון , והמעניין הוא שמהם חומר הפחחחים פשוט נפל בחתיכות גדולות ואז הגעתי למסקנה שפח מגולוון לא מתאים לעבודת פחחות ,חומר הפחחים לא תפס על המגולוון כמו שצריך , יכול להיות שלא עשו עבודת הכנה מתאימה כמו חיספוס הפח וצביעה ביסוד מתאים .
שווה בדיקה!

לגבי כל הצבע מהג'יפ :!: אז בוודאי כן כי אתה לא יכול לצבוע חלק וחלק לא ... פרוייקט כזה מחייב עבודה יסודית ... זה או שאתה עושה עבודה "ואדי גוז" או עבודה יסודית :?
לגבי פח מגולוון אני לא מסכים איתך ... זה שהעבודה בוצעה ע"י חובבן בעבר (עם כל הכבוד לשחר ויש לי המון כבוד אליו) זה לא אומר שמגולוון לא מתאים .. יתרה מכך אני טוען ומניסיון אם יש לך כסף וזמן אז
רק מגולוון בתנאי שאתה עושה עבודה מקצועית , הראיתי לויטו את העבודה בפח מגולוון אצלי ... שכבה מאוד דקה עד שלא ניתן לאבחן בה כצבע יסוד (מתאים לפח מגולוון) ומעליו צבע רגיל .....
בזמנו החלפתי את כל הצדדים בג'יפ לפח מגולוון כולל כיפופים (עלויות גבוהות) עד היום מחזיק מצויין .. ויטו בחן את זה לפני כשבועיים כשהיינו במעיין צבי ....
לענייננו וכמו שציינתי , המצב לא עד כדי כך גרוע אז לדעתי אין טעם להחליף את כל הצדדים ... ובהתאם לכך עניין המגולוון יורד מהפרק כי אי אפשר לחבר מגוללון לפח רגיל .. זה יעבןד לתקופה מאוד קצרה :idea:
ראיד red_jeep
סמל אישי של המשתמש
עוודאללה ראיד

הודעהעל ידי riko » ד' אוגוסט 10, 2011 10:53 pm

ראיד לא שחר ביצע את הפחחות - אצלו הסופה היתה חדשה כנראה זה היה הרבה אחריו , אצלי הם חיברו את המגולוון לפח השחור עם ריתוך אוטוגן , כלומר ברנר ונחשות וכנראה שזה לא היה מקצועי .
בקשר להורדת כל הצבע זה נכון שכך זה עבודה יותר מקיפה , אבל אם לא מורידים את כל הצבע , ישנם חומרים ניטרליים שאיתם מכסים בצביעה את כל הגיפ והם מהווים הכנה לצבע העליון . החומרים האלה גורמים בעצם "ליישור קו" מבחינת ההכנה לצבע כך שזה לא שנה עם מה היה צבוע הרכב לפני הם מהווים תשתית אחידה לצבע החדש .
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי ויטו » ד' אוגוסט 10, 2011 11:15 pm

טוב אז היום הרחבתי קצת את השיופים באזור החלודות על מנת לראות כמה העסק התפשט וכמה גרוע המצב והמסקנות הם כאלו:
ברמה הכללית, המצב לא גרוע כלכך כמו שחשבתי בהתחלה, מצד שני טוב שאני מבצע את הפחחות עכשיו, כי נראה כאילו תפשתי את זה עוד בזמן.
הצד של הנהג במצב טוב מאוד (יחסית) ופאטץ אחד יפתור את הבעיה (האזור הנגוע מסומן בטוש שחור - חלקו העליון רקוב והשאר חלודה לא חודרת)
תמונה תמונה
כל שאר צד הנהג נקי לגמרי מחלודות.
צד הנוסע זה כבר סיפור קצת שונה כי הוא פגוע בצורה יותר קשה.
כעקרון יש פגיעה באותו אזור כמו בצד הראשון ועוד אזור מתחת לדלת הנוסע ועוד אזור חלוד בין הצירים של הדלת (האזורים הנגועים מסומנים בטוש שחור).
תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה
באופן עקרוני נראה לי שגם פה, אין צורך להחליף את הצד כולו וניתן לפתור את הבעיה נקודתית, אם זאת עדיין ניתן לשקול אפשרות כזו.
בכל אופן השבוע ריקו יגיע ויעזור בקבלת ההחלטה ואז בהתאם להחלטה אני מתחיל לחתוך בבשר החי :wink:
בינתיים תכירו את העוזר שלי בפרויקט (ויטו ג'וניור - נרי)........
תמונה

אז ת'ראות בינתיים ...

ויטו.
סמל אישי של המשתמש
ויטו

הודעהעל ידי riko » ה' אוגוסט 11, 2011 7:13 am

ויטו על פי שורת התמונות התחתונה , נראה לי שהחלק מעל הגלגל האחורי זקוק להורדה בשלמותו , חוץ מאזור החלודה הגדול , יש עוד כל מיני קטנים , השאקר נראה לא רע בכלל
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי עוודאללה ראיד » ה' אוגוסט 11, 2011 10:56 pm

ויטו הצד הימני צריך להחליף את כולו מהקנט של הדלת , מהסימון שלך בשחור ועד החיבור בפינה האחורית :idea:
ראיד red_jeep
סמל אישי של המשתמש
עוודאללה ראיד

הודעהעל ידי משה סופה » ה' אוגוסט 11, 2011 11:59 pm

החלק הזה אם אני מבין נכון זה המחלה של הסופות,שאתם מדברים על להחליף למה אתה מתכוונים?לבנות את הבודי מחדש?
היה משה סופה,היום זה משה סיקס:-):-)
משה סופה

הודעהעל ידי עוודאללה ראיד » ו' אוגוסט 12, 2011 5:11 pm

משה סופה כתב:החלק הזה אם אני מבין נכון זה המחלה של הסופות,שאתם מדברים על להחליף למה אתה מתכוונים?לבנות את הבודי מחדש?

כל הצד זו חתיכה אחד , יש חיבור בפינה האחורית לפני העיגול וחיבור בכנף הקדמית , אתה מפרק ומחליף בפח חדש עם כיפופים (קנט עליון ודלת) לפי מידה :idea:
ראיד red_jeep
סמל אישי של המשתמש
עוודאללה ראיד

הודעהעל ידי ויטו » ו' אוגוסט 12, 2011 6:36 pm

טוב אז לאחר סיעור מוחות היום עם ריקו ולאחר שנבחנו כל האפשרויות במסגרת העבודה העצמית בחצר, הוחלט כדלקמן.
(ראו סימונים באדום) בצד הנהג יבוא פאטץ אחד.

תמונה

בצד הטרמפיסט היתה התלבטות עם להחליף את כל הצד או לתקן בפאטצים והוחלט ללכת על שני פאטצים.

תמונה תמונה

בזנב של הגיפ יבוא פאטץ לכל רוחב הגיפ, כולל את הפינות המועגלות.

תמונה תמונה תמונה

זהו, חוץ מזה יש תיקונים קלים באופן נקודתי בבסיס של החלון הקידמי.

ויטו.
סמל אישי של המשתמש
ויטו

הקודםהבא

חזור אל סיפורי ג'יפים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים