ריקו סטייל 2 (שיקום cj8 scrambler)

כאן אתם מוזמנים לפרגן לג'יפ שלכם את הסיפור שלו.
זהו אינו פורום טכני אלא פורום של סיפורים על הג'יפים שלכם.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

Re: ריקו סטייל 2 (שיקום cj8 scrambler)

הודעהעל ידי lior » ו' אפריל 06, 2012 4:45 pm

ואיך אתה קובע את זה כשאתה אומר שאני לא יכול לקבוע?! מה שונה הקביעה שלך מהקביעה שלי?
ההדרס יהרוג לו את הסל"ד הנמוך.
הסט-אפ שלו לא שונה בהרבה ממה שיש אצלי ואני אומר לך שאפילו אגזוז פתוח הוריד לי את המומנט בסל"ד הנמוך. הרגשתי את זה הכי טוב כשהחזרתי את הדוד הנורמלי. לא האמנתי על השינוי. לדעתי סתם לתקוע הדרס זה חסר כל משמעות ולא מתאים. שמים הדרס לא רק בשביל הרעש היפה שלו. יש סיבה והשלכות לכל דבר.

אבל עזוב, אין לי כח להתווכח על זה. כל אחד עושה מה הוא רוצה...
העיקר שכולם נהנים :mrgreen: :wink:
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי ערן המסוקס » ו' אפריל 06, 2012 11:31 pm

לא מתווכח. אני מדבר על הראש מנוע והקאמשפט של הסופה. זה הסטאפ אצלי. אצלי גם שמתי אגזוז פתוח (ספידרקס, אם זה נחשב בכלל פתוח), והרכב מרגיש מעולה בכל טווח הסל"ד.

ההדרס אמורים רק לשפר את המומנט של המנוע, ולא לגרוע ממנו. זה לפי התיאוריה לפחות.
סמל אישי של המשתמש
ערן המסוקס
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי riko » ש' אפריל 07, 2012 6:25 pm

אני בכלל חשבתי שאת המומנט מקבלים בגלל מהלך הבוכנה הארוך של הסיקס , כלומר בגלל הקראנק והטלטלים !
במידה והגדלתי את כמות האויר הנכנסת , ראש סופה עם שסטומים גדולים יותר , קרבורטור שיודע להזין יותר דלק /אויר , מערכת הצתה חזקה יותר , ויש תכנון על מערכת msd קומפלט , מה יוציא את כל האויר הזה החוצה ? הדרס לא ?
מה ההבדל בין סעפת פליטה של סופה (מהדור החדש) שכולם התקינו עם ראש הסופה לבין ההדרס שאני התקנתי , לא נראה לי שיש הרבה הבדל , חוץ מהזרימה היותר נכונה של הגזים , בתכלס הם די דומות (שתי מערכות הפליטה ) .
אני לא משנה את קוטר הצינור שהולך לדוד , ויש לי דוד של A.P.L שאני לא יודע מה זה , אבל הוא נשאר יחד עם הצנרת המקורית . האמת אני בספק אם המומנט בסל"ד נמוך יושפע ממה שעשיתי , אם אני ארגיש שזה לא טוב , נעשה שינויים בהתאם !
!!!!! it's a cj8 , it's not for sale, build your own
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי lior » ש' אפריל 07, 2012 7:00 pm

ריקו, לכל דבר יש מידה.
פתיחת הסעפת בהדרס זאת פעולה גדולה מידי לפעולות שאתה עשית. יש להתחשב במספר גורמים כגון היזון חוזר (שהרי לפי מה שאתה אומר, ואם ננטרל את בעית הרעש, הכי טוב זה ליסוע ללא סעפת פליטה בכלל... וזה ברור שהאוטו לא יסחוב לך טוב) ולא רק ביכולת לפנות את הפליטה.
קרבורטור למשל אתה יכול להגדיל כמה שבא לך , אבל כידוע לך, יהיה שלב שבו אתה פשוט תכניס דלק למנוע שיצא כמו שהוא נכנס כי אין יכולת לשרוף אותו (למשל אם תשים קרבורטור 650cfm למנוע סטנדרטי) נכון? כלומר יש כאן נקודה שבה מה שאתה מוסיף כבר מתחיל לגרוע.
לטעמי אתה כבר תהיה שם עם ההדרס. סעפת של סופה שהיא מעין "אמצע הדרך" בין סעפת סיקס להדרס היא בהחלט מספיקה. דוד פתוח לא הייתי שם לא רק בגלל בעית ההיזון החוזר למנוע אלא בגלל הרעש שעושה לך חור באוזן במשך הזמן.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי riko » ש' אפריל 07, 2012 9:48 pm

כן יש גבול למה שאפשר לעשות הנתונים הקיימים , אין ספק שצריך לשמור על איזון , במיוחד שזה לא גיפ לתחרויות !
כשהכל יהיה גמור ונעשה סיבוב (גם אתה ליאור ) , אם באמת תהיה מורגשת ירידה במומנט , יש לי סעפת פליטה של סופה (סטנדרטית) מוכנה להרכבה . על מומנט אני לא מוכן לוותר !!!
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי ערן המסוקס » א' אפריל 08, 2012 3:06 pm

הדרס אמורים לשפר את המומנט של המנוע, ולא לגרוע ממנו. לא שמעתי אף אחד שמתלונן על ירידה במומנט. אגזוז פתוח לעומת זאת, זה משהו אחר, ואגזוז "פתוח" מידי יכול באמת לגרום לירידה במומנט.

אגב, בעייה בקרבורטור גדול. הוא זורק דלק תמיד בהתאם לכוון שלו ולדיזות שהותקנו בו. הבעייה שכמה שקרבורטור הוא גדול יותר, כך הרגישות שלו יורדת, ואם המנוע קטן עליו, הוא לא יוכל לעבוד בצורה מדוייקת. מה שיוביל לירידה בביצועים ועליה בצריכת הדלק.
סמל אישי של המשתמש
ערן המסוקס

הודעהעל ידי riko » א' אפריל 08, 2012 8:41 pm

אפרופו קרבורטור :idea:
איך אני יכול לנקות / לשפץ את הקרבורטור וובר ,ולכוון אותו ?
יש איזה מדריך ?
איזה קיט שיפוץ צריך ?
כאשר פירקתי אותו מהסעפת שמתי לב שכיוונו אותו ככה שבפול גז נפתחת רק הלוע הקטנה , והיא גם לא נסגרת עד הסוף משום מה ! :evil:
מה ניסו לחסוך בדלק ?! - שיקנו פיאט פונטו !
ממה שאני מבין הקרבורטור במתקונת הנוכחית לא נתן למנוע לזוז לא ?
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי lior » א' אפריל 08, 2012 9:32 pm

אני מציע שתעבור לשרשור חדש בנושא הקרבורטור....

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי j-atlas » ב' אפריל 09, 2012 11:21 am

אין דין הדרס מותאם ספציפית למנוע כדין אגזוז פתוח!!!
הדרס שבנוי נכון (הכוונה כרגע רק לסעפת עצמה ולא לייתר הצנרת )עם צינורות ראשיים בקוטר ואורך נכון תמיד יתעלה בביצועים על אגזוז פתוח וסעפת מקורית.
הדרס זה לא סתם חבילת צינורות שמסודרים באופן אקראי יש בזה המון חישובים ויש הדרסים שמיועדים לתת שיפור גם במומנט בסלד נמוך\ביניים ויש הדרסים שמיועדים לתת יותר הספק בסלד גבוה והם שונים לגמרי אחד מהשני.
הדרס שמותקן על צנרת רגילה ודוד מקורי ייתן יותר עליה בהספק\מומנט מאשר דוד פתוח.
מעבר לכך הדרס בשילוב עם דוד פתוח ייתן עליה בהספק ומומנט בעיקר בטורים גבוהים ולאו דווקא בסלד נמוך.
ד.א
הבחור שעשה את הדיינו שריקו ציטט עשה את הבדיקה עם הדרס(כתוב בפירוש בציטוט באנגלית)
ליאור אתה לא יכול ללמוד מזה שעם דוד פתוח הייתה לך ירידה במומנט ולהשליך את זה על הדרס כי זה שני דברים שונים.
"small block is for small cock"
סטרוקר בונים באהבה או שלא מסיימים את ההרצה..
j-atlas

הודעהעל ידי lior » ב' אפריל 09, 2012 2:52 pm

זה נכון. אי אפשר להשליך מאחד לשני. אני רק מחבר את הנקודות... (דוד פתוח, הדרס ובסה"כ הבנאדם החליף לראש סופה) אני רק נתתי דוגמה כדי לציין את העובדה (כפי שאמרת) שיש לבנות הכל באופן נכון ולא סתמי. לא בגלל שיש רעש נעים יותר או זמישהו אמר שאולי זה אמור להיות, באופן מסויים טוב יותר.
בגדול אם החלפת ראש סופה ומכאן גם את סעפת הפליטה לכזו של סופה אז זה מספיק טוב. אין שום צורך להשקיע מעבר לכך. במקרה הטוב אתה תישאר אותו דבר ובמקרה הגרוע, אם קנית הדרס לא מתאים אז הפסדת ביצועים.
אני גם לא יודע איזה הדרס הוא הזמין. יש הדרסים שהם בדיוק כמו סעפת סופה רק צנרת ארוכה יותר, מה שלא ישפיע לו כמעט על כלום. רק בזבוז כסף לדעתי במקרה הזה.

בדבר אחד אני לא מסכים אתך לי-שי, וזה שתמיד הדרס יתן ביצועים טובים יותר. אני חושב שזה לא נכון וכוללני מידי. במקרה של מנוע סיקס סטנדרטי, עם מערכת הצתה משופרת, ראש סופה, ואפילו קאמשפט לדעתי השיפור, אם בכלל קיים, יהיה מינורי ביותר וחבל על הכסף של ההשקעה.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי j-atlas » ב' אפריל 09, 2012 5:54 pm

ליאור זה לגיטימי שלא תסכים איתי אבל אותי לימדו שעם עובדות לא מתווכחים ויש פה במועדון כמה חברים שאני אישית הרכבתי להם הדרס ולעניות דעתי הם מרוצים מאוד. יותר מזה אני יכול להגיד שמי שלא מרוצה מהדרס כזה או אחר אז רוב הסיכויים שההדרס שהורכב לא מתאים מסיבה כזו או אחרת.
לגבי ההדרס שדומה מאוד לסעפת המקורית של סופה רק עם צינורות יותר ארוכים יש לזה משמעות כי נקודת המפגש בין הצינורות היא יותר הומוגנית והזרימה של גזי הפליטה ממשיכה בצורה יותר לינארית מאשר בסעפת רגילה ששם המפגש בין הצינורות של בוכנות 2-5 מתבצעת בזוית של כמעט 90 מעלות וזה גורם למערבולות בתוך הסעפת ומעכב את זרימת הגזים החוצה. הצינורות הארוכים יותר משמרים את כוח התנועה של גזי הפליטה ויוצרים אפקט סיפון שתורם "לסחוב"את הגזים יותר ביעילות ולפנות מקום לגזים ממחזור הפעולה הבא. נכון שסעפת סופה עדיפה על הסעפת של סיקס אבל עדיין יש מקום לשיפור.
"small block is for small cock"
סטרוקר בונים באהבה או שלא מסיימים את ההרצה..
j-atlas

הודעהעל ידי riko » ב' אפריל 09, 2012 7:46 pm

דעתי היא כמו דעתו של לישי בעיניין של איך עובד ההדרס הנ"ל .
לדעתי בדיוק באותה המידה ובדיוק מאותה הסיבה שהסעפת פליטה של הסופה היא "נכונה " יותר מבחינת הזרימה ועדיפה על הסעפת פליטה של הסיקס , אז ההדרס המדובר הוא
בדיוק הפיין טיונינג שהיתה צריכה הסעפת פליטה של הסופה על מנת להיות מושלמת . ההדרס הזה לא מתחרה והוא לא ברמה של הדרס מקצועי עם שתי יציאות , שהצינורות מסודרים על פי סדר ההצתה , הדרס כזה באמת מצריך סיבה ממשית למה לקנות ולהתקין אותו על סיקס (אולי במקרה של מנוע סטוקר ) , אבל הדרס כמו שאני רכשתי פותר את בעיית החסימות או מערבולות האוויר שקורות ביציאות של הבוכנות 2,3,4,5 שיורדות ב- 90 מעלות על היציאה של הבוכנות 1 ו- 6 .
מעבר לכל זה אני בחיים לא אעשה איזה שיפור או אבצע איזו רכישה על מנת שיהיה לי יותר רעש או משהוא בסיגנון - כבר הספקתם להכיר אותי לא ?
כל מה שעשיתי בסופה למשל היה מקצועי ונכון ושירת מטרה מסויימת מאוד - שהיא - היכולת של הסופה ליצור מומנט בסל"ד נמוך בעזרתם האדיבה של יחסי ההעברה , סעפת היניקה , המזרקים , חריטת בית המצערת , השנורקל ועוד ..............!
בסיקס זו תהיה רשימה שונה אבל לא פחות מקצועית .
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי riko » א' אפריל 15, 2012 10:52 pm

הותקן בשעה טובה ראש של סופה עם כל המשתמע מכך + קאמשפט סופה
, הותקנה מערכת טיימינג חדשה (גגש"ים + שרשרת)
סעפת היניקה הותאמה לראש הסופה בצורה כזו ששוייפו מעט קצוות החורים של הסעפת כך שהיא תתישב על הפינים של הראש
ככה :
http://picasaweb.google.com/85YellowCJ7 ... 1162440274
וההדרס היה צריך התאמה קטנה בבוכנה מספר 2 :shock: , הצינור קצת נגע בסעפת היניקה ולא נתן לה להתיישב במקום , סודר העיניין !
תושבות הבודי חזרו מהחרט שחרט בהם חור בקוטר 34.8 מ"מ על פי סקיצות ומידות שנתתי לו , את ההגבה עשיתי מפלח בעובי 5 מ"מ מכופף לצורת "ח" ולאחר מכן החרט ביצע את החור .
צריך להגיע מפלג HEI + סט גומיות לבודי 26 חלקים איכותי + משאבת דלק + משאבת מים + סט שיפוץ לקרבורטור וובר - כל זה בקרוב .
השבוע הבודי וכל שאר חלקי הפח עוברים לפחח ביוקנעם שעושה עבודות מדהימות על חיפושיות ורכבי אספנות , ובמחיר לא נמוך אבל גם לא גבוהה .
עד שייסיים אני אשפשף את השילדה , אעשה תיקונים במקומות הנחוצים ואצבע אותה כשהכל מפורק ממנה .
על הדרך יוחלף גלגל תנופה וסטרטר של סופה , יבדק הגיר והקלאץ .
בקיצור הדרך ארוכה ומפותלת , נקווה לסיים תוך חודשיים עד שלושה חודשים !
סמל אישי של המשתמש
riko

הודעהעל ידי moriseven » ב' אפריל 16, 2012 5:31 am

שאני אבין, לסעפת עם הגרמושקות אתה קורא הדרס?
הטרמפיסט המתמיד!
זיפואי אמיתי מסתובב תמיד עם מצית ספייר!
סמל אישי של המשתמש
moriseven
חבר הנהלת המועדון

הודעהעל ידי riko » ב' אפריל 16, 2012 10:17 am

לא מוריס , התמונה שהעלתי היא רק להמחשה איך פיניתי מקום בחורים של הברגים של סעפת היניקה על מנת שתתיישב על הפינים של ראש המנוע .
ההדרס שהתקנתי הוא 6:1 של yj . כמו בתמונה שהעלתי בדף הקודם
סמל אישי של המשתמש
riko

הקודםהבא

חזור אל סיפורי ג'יפים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים