במשך השנים האחרונות אני עסוק ללא הרף בשיפורים ושפצורים לג'יפ שלי.
מעולם לא שיתפתי בתהליך בפורום כזה או אחר וכעת הרגשתי שזה הזמן והמקום הנכון.
חברים טובים וקרובים מהמועדון תמיד ידעו וליוו את כל מה שעשיתי וכעת אני רוצה לשתף את כולם.
מדובר על ג'יפ סופה שהיה סגור פח במקורו. בעל הרכב עבר תאונה והרכב התהפך.
את מרבית הנזק ספגו הסגירה והחזית.
את הרכב ראיתי לראשונה במוסףך לג'יפים מוכר אשר קנה אותו לצרכי פירוק. מהרכב פורק כמעט הכל לרבות תושבות המנוע מהשסי.
הרכב למעשה נשאר כבודי היושב על שלדה עם סרנים.
במקרה בעל המוסך הוא חבר טוב ולאחר הפירוק שאלתי אותו מה תוכניותיו לגבי הרכב והוא, ללא כל היסוס, ציין "לברזל".
מהכירותי את הרכב מהעבר ידעתי שהיה מתוחזק ברמות מאוד גבוהות וכך גם היה מצב הבודי.
מכאן שכאשר ראיתי את הרכב לאחר הפירוק ראיתי מייד בעיני פרוייקט לשיפוץ.
פניתי לחבר ושיתפתי אותו ברעיון והוא אמר "קיבלת !" האוטו שלך חביבי !
שמח וטוב לב התחלתי לעבוד על הרכב ולהפשיט אותו מכל החלקים המיותרים: כנפיים (אחת ניצלה), חזית, מכסה מנוע, שמשה קדמית, דש בורד,
צמת חשמל פנימית, הגה ודוושות.
כאשר פניתי לפרק את הסגירה ראשית ניסרתי את חלקה העליון שהיה מעוך לחלוטין. בשלב השני רציתי להפריד את שארית הסגירה מהבודי
אך במהרה גיליתי שהדבר ממש לא פשוט ! הסגירה הודבקה בדבק מאוד חזק לבודי ואף רותכה כל 30 ס"מ בתפר של כ - 4 ס"מ.
מכאן החלה עבודה עדינה של יומיים בפירוק שארית הסגירה תוך כדי השתדלות מקסימאלית לא לפגוע בקנט של הבודי.
לבסוף הושלמה המשימה, הוזמן חבר עם משאית מנוף והרכב הובל הביתה לצורך המשך עבודה.
לפני כן בניתי שולחן מתכת על גלגלים יעודי לעבודת הפחחות. כך נראה הרכב לאחר ניסור החלק העליון:
לאחר הסתכלות ראשונית אובחנו המקומות לטיפול:
צד הנוסע קיבל מכה לאורך כחצי מטר. לא משהו רציני. ניתן ליישר או לחילופין פשוט להחליף פלטה.
מכה בפינת הנוסע של הקצה עליו מתיישבת השמשה, התעקמה קצת פנימה. חבר פחח אמר שלא בעיה ליישר וזה ישאר לסוף
ריקבון לאורך הקורה האחורית (איך לא !!) בדומה לכל סופה.
מעבר לכך הבודי במצב באמת לא פחות ממדהים !
החלו עבודות הליטוש !