שיפוץ בכיף - CJ8 נפרד מהחלודה...

כאן אתם מוזמנים לפרגן לג'יפ שלכם את הסיפור שלו.
זהו אינו פורום טכני אלא פורום של סיפורים על הג'יפים שלכם.

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

Re: שיפוץ בכיף - CJ8 נפרד מהחלודה...

הודעהעל ידי yehuda75 » ש' דצמבר 07, 2013 11:14 am

התשובה הישירה הינה - אקדח צבע. אבל ארצה לענות בהרחבה על השאלה:
ראשית חושב לי לציין שאין לי ניסיון קודם בצביעה והנושא הזה מאוד מורכב על מנת ליצור קונפיגורציה שמתאימה לשימוש הביתי.
נתחיל מאקדחי הצבע:
קיימים שלושה סוגים:
קונבציונאלי - עובד בלחץ גבוה דורש ספיקה גבוהה (זמינות גבוהה של אוויר - מעל 300 ו 400 ליטר לדקה) - יתרונו בדרך כלל בפשטות וביכולתו לכסות שטחים גדולים ובמהירות רבה. הכיוון של האקדח קל ובדרך כלל עלותו נמוכה ביחס לאחרים. הסוג הזה הופך להיות פחות ופחות פופולארי היות והוא נחשב לבזבזן בצבע וכמו כן זורק את הצבע בעוצמה גבוהה על המשטח.

סוג שני - HVLP - לחץ יציאה גבוהה אבל בעל ספיקה נמוכה, נחשב לפופולארי באקדחים המודרנים, קשה לכיוון מדוייק על מנת למצוא את העוצמה האידיאלית. יקר יותר בדרך כלל - אבל ההשקעה חוזרת כי הוא חסכוני בצבע - כ 15 עד 20 אחוז לעומת הקונבציונאלי.

סוג שלישי (יחסית חדש) - LVLP - לחץ נמוך דורש ספיקה נמוכה. יכול להתאים לקומפרסורים ממש קטנים (50 ליטר) ובעלי ספיקה של 3 CFM ולחץ של 15 - 30 PSI. תלוי באקדח ובדגם.

קומפרסור - יש להתאים לשימושים השונים (כלי עבודה, ניקוי, צביעה ועוד...) הנתונים החשובים הם גודל המיכל, CFM או ליטר לדקה ולחץ.

נושא נושא הינו הטיפול בקו עצמו - כעקרון הקומפרסור פולט מים (בגלל עיבוי, שמן - קיים בקומפרסור וחלודה - בגלל המים המיכל מחליד). את נושא השמן והחלודה פותרים בעזרת מסנן אוויר. את נושא המים בעזרת מייבש יעודי ויקר להחריד (אבל יש גם אמצעים ביתיים שאציין מיד). לי היה חשוב קומפרסור מיצרן בעל שם (אוליהב), ספיקה גבוהה (300 ליטר לדקה בשיחרור ישיר) ובעל ראש כפול (בדרך כלל מעיד על יותר כוחות סוס - לא מחייב). בדרך כלל קומפרסור כזה יהיה בעל רצועה, מגיע במיכלים 50 ליטר ומעלה. שלי 120 ליטר.
הטיפול בקו - לגבי המים:
ראשית רכשתי צינור ארוך - כמה ארוך שלי 20 מטר.
שנית: לפני כל שימוש אני מרוקן את הקומפרסור מהשסתום התחתון - זה מוריד את כל המים והחלודה.
שלישית: התקנתי סנן מים 5 מיקרון מיצרן בעל שם. בארץ יש לך סינים עלובים בעלות גבוהה של 250 ש"ח, אישית אני לא מאמין למוצרים הסינים לגבי לחץ העבודה שהסנן יודע לקבל. חשוב לקחת סנן שיודע לעמוד בלחץ גבוה מלחץ המיכל. הסנן שרכשתי הינו תוצרת ארה"ב, בנוי מיציקה ועומד בלחץ עד 150 PSI. תוצרת ווילקסון. עלות כ 30 דולר. אחת לתקופה צריך לשחרר את המים שנמצטברים במיכל של הסנן.

אני לא יודע אם ציינתי בעבר, אבל התכנון לשיפוץ התחיל לפני יותר משנה ולכן לקחתי את הזמן למצוא את הקומפרסור המושלם. אוליהב מאוד יקרים כחדשים (מעל 5000 ש"ח) ולכן פניתי לשוק יד שניה. מצאתי אחד שנת 98, בנגריה של קיבוץ יאקי להחריד. הוא נקנה כקומפרסור מישני (לא היה בשימוש כלל), הקומפרסור טופל תמיד ע"י מקצוען (לא שהיה מה לעשות) ואני קניתי אותו במצב חדש. כמה: 2300 ש"ח.
הוא הינו תלת פאזי - מה שדרש ממני להעביר 5 חוטי 2.5 דרך שקע קיים במחסן בתעלה של 14 מ"מ - שעות של עבודה....

חזרה לצבע:
האקדח של צבע היסוד הינו בעל דיזה 1.8 היות והחומר דורש זאת. לא חייב אקדח איכותי במיוחד - שלי HVLP סיני שנקנה בעלות של 200 שhttp://i966.photobucket.com/albums/ae146/Yehuda75/cj/13863975715752_zps9d709f8e.jpg"ח.
האקדח של צבע העליון הינו בעל דיזה 1.3 על מנת להגיע לגימור מושלם. האקדח שלי מאוד איכותי, תוצרת איטליה, קל מאוד ובעל רכיבי נחושת על מנת למנוע חלודה (ניתן לצבוע גם בצבעים מבוססי מים).
האקדח הינו HVLP בלחץ של 30 PSI ודורש רק 7 CFM.

יאללה מספיק חפירות וקצת תמונות ( אסף - במיוחד בשבילך ! ) להמחשה (כולל צבע היסוד, מדלל לטמפ חיצונית של 18-25 ומקשה מתאים) הכל תוצרת איכותית מאוד ובמחיר נהדר!

תמונה

תמונה

סנן + בורר לחץ : היות וכל אקדח דורש לחץ שונה. חיברתי זאת לשיחרור מהיר על מנת להנות מלחץ חזק וללא סינון בשימוש של ניקוי...
תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

צביעה מאתמול:

תמונה

כמובן שישנה עבודת הכנה קשה מאוד לפני הישום עצמו שלא ציינתי כאן.

ביי
יהודה
סמל אישי של המשתמש
yehuda75
ג'יפאי הכסף (< 500 הודעות)

הודעהעל ידי IlanG » ש' דצמבר 07, 2013 12:32 pm

וואו יהודה כול הכבוד ,רמת הידע שלך מפתיעה אותי מחדש כול פעם , אני רואה שכול נושא גם המשני ביותר נבדק על ידך ונחקר עד לרמה גבוהה , כול הכבוד על ההשקע ובמיוחד על רמת הפירוט בשיפוץ - כף ומשכיל לקרוא את הפוסט שלך !
סמל אישי של המשתמש
IlanG

הודעהעל ידי IlanG » ש' דצמבר 07, 2013 12:34 pm

IlanG כתב:וואו יהודה כול הכבוד ,רמת הידע שלך מפתיעה אותי מחדש כול פעם , אני רואה שכול נושא גם המשני ביותר נבדק על ידך ונחקר עד לרמה גבוהה , כול הכבוד על ההשקע ובמיוחד על רמת הפירוט בשיפוץ - כף ומשכיל לקרוא את הפוסט שלך !

נ.ב
אל תפסיק את החפירות ... אני אישית לומד מהם הרבה !!
סמל אישי של המשתמש
IlanG

הודעהעל ידי riko » ש' דצמבר 07, 2013 1:18 pm

יהודה עוד דבר קטן
במידה ואתה יכול לפתוח מעט את בורג הניקוז של מיכל האוויר בקומפרסור בזמן הצביעה
הרבה מהנוזלים יצאו ישר תוך כדי עבודה , וכך גם ללוכד נוזלים שהתקנת ביציאה יהיה יותר קל ..
חוץ מזה - עבודה יפה !
!!!!! it's a cj8 , it's not for sale, build your own
סמל אישי של המשתמש
riko
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי yehuda75 » א' דצמבר 08, 2013 12:17 pm

הי אילן וריקו! תודה על הפידבק והטיפ על הקומפרסור - אני אבדוק את הנושא.
אתמול הגשם שיגע אותי, יצאתי, נכנסתי - עד שהגעתי סופסוף לשלב הריתוך - הבלון התרוקן לו - מבאס טילים, מפני שזה היום היחיד בשבוע שאני יכול לרתך באור יום.

טוב - אז פירקתי את החלון, צירים, מראות, דשבורד, שעונים (הצמה הראשית - במצב סביר מינוס).
אבל סוף סוף למדתי קצת על הבעלים הקודמים של יצירת המופת הזו: כאמור האזור שבין החלון לבודי נוטה לקבל חלודה ולפתח קורוזיה - אז כלפי חוץ הורדתי כשלושה ס"מ של חומר פחחים.
וברגע שהורדתי את הדשבורד, נדהמתי - הבחור אטם חור בפח בגודל כדור טניס בעזרת נייר טואלט שלם + נייר דבק + מסטיקים + דבק מגע + חצץ, זרדים וקליפות פיסטוק... והפחח המחפף עטף את הכל בחומר פחחים.
בקיצור אני מחליף את כל הפנל הזה ועד עומקו - ציר לציר וחמישה ס"מ לעומק.

לא ציינתי - הקורה החדשה רוססה בזפת וכמו כן בכל מקום שישנו מגע בין משטחי מתכת וזה לא ריתוך אני מרסס בגומי השחור. ניצלתי את העובדה שישנה גישה לאזור מאחורי הזנב על מנת לנקות, להשחיז, לאטום ולצבוע את האזור.

תמונה

תמונה

אני מקווה לשבת יבשה...

* שאלה - איך אני מפרק את הזכוכית מהחלון? ולה החלון כל כך כבד? זכוכית עבה?
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי היונימוג האדום » א' דצמבר 08, 2013 6:11 pm

יהודה , שים לב .
הבסיס של החלון הוא בעצם קורת פלדה ועליה ציפוי פח .
אני ניתקתי את הפח כמצי ס"מ מתחת לקנט ואז עדיין נשארה הקורה כבסיס לריתוך .
לעומת זה בחלק התחתון של הפח הוא יורד מתחת לקנט העגול העליון , שם מתבצע הריתוך .
כל הכבוד על העבודה המושקעת , אני כרגע כצת בעצירה עם הסיקס אך מתקדם מהר ויסודי עם הסיטרואן .
שיפוץ הדה שבו מתועד כולל תמונות , בפורום מועדון החמש ( לשם הוא שייך ) .

אילן
להזדקן זו בחירה של הטבע , להתבגר זו כבר בחירה שלך ....
סמל אישי של המשתמש
היונימוג האדום
ג'יפאי מסוקס (< 900 הודעות)

הודעהעל ידי yehuda75 » א' דצמבר 08, 2013 8:47 pm

הי אילן,

שמתי לב לכך - יש לך תמונות של השיחזור? אתה יכול לצלם?
אני עוקב בעינין רב אחר השיפוץ שלך במועדון החמש - כל הכבוד! אני מתמלא קנאה בצעצועים החדשים שלך והאופן שאתה מתפעל את הפלזמה המדליקה הזו.
סחטיין על השילדה! מדליק לאללה!
תודה,
יהודה
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי yehuda75 » א' דצמבר 08, 2013 9:37 pm

צעצועים נוספים הגיעו, עכשיו במחלקת החשמל:
1 - ריליי 200AMP כולל חישן בקרה על מנת לאפשר טעינה של שני מצברים באופן טורי. אני מתכנן סטאפ של שני מצברים: מצבר הנעה + מצבר פריקה עמוקה לצרכני חשמל. מחיר 77 דולר לאחר משלוח.
2 - מטען מצברים חכם, CTEK MXS 3600 - אני ממש לא רוצה לאבד את המצבר החדש שקניתי. לטעמי שווה את ההשקעה והראש השקט למי משתמש ברכב רק לטיולים. 350 ש"ח
3 - שקע מצית מוגן מים ואבק, מסיבי. 20 שקל לשלוש יחידות
4 - תקע מצית - ארבע יחידות עם נורה. 20 שקל לארבע יחידות.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי yehuda75 » ה' דצמבר 12, 2013 12:58 am

הסיקס טובע...
הסערה נכנסה בי קשה, למרות שדאגתי לכסות המחיר הבודי היטב, ליצור שיפוע חד לגשם, לתמוך בקשירות ואבני מדרכה (20 קג ליחידה) הרוח המטורפת הרימה את הכל...יצאתי החוצה, כל הבודי רטוב (מתכת חשופה!), תחת גשם חזק שהופך לברד אני מנסה ליבש, לנגב. אבל ללא כל הצלחה. אני סחוט מים, מבואס. מקווה למעט חלודה...לא מתאים לי בכלל. והסערה האמיתית טרם הגיעה...
המצב דראק! המחיר של הקריבה לים עולה משנה לשנה, מחורף לחורף.
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי n_jony » ה' דצמבר 12, 2013 5:43 pm

משתתף בצערך. מה לגבי התזת ממיר חלודה על כל הרכב לפני צבע יסוד?
n_jony
ג'יפאי חובב (< 25 הודעות)

הודעהעל ידי yehuda75 » ה' דצמבר 12, 2013 9:14 pm

הי יוני, יהיה בסדר...
אני אגלה לך סוד: עם אנטי קאלק של סנו אני אחזיר את הכל למצב חדש - במידה והצטברה חלודה היא שטחית. דרך אגב עם קולה זה גם עובד.
ולנושא אחר - מה אתה חושב על יחידת החימום הזו?
http://boyink.com/cj6/heater-installing-a-2-duct-heatercraft/

תודה!
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי n_jony » ו' דצמבר 13, 2013 9:35 am

WOW
n_jony

הודעהעל ידי n_jony » ו' דצמבר 13, 2013 9:37 am

הי יהודה הסתכלתי על הפרויקט דוגמה שהעלתה בגיפולוג בשרשור על ההגבהה. הרכב שםנראה די מגרד את הרצפה לא?
n_jony

הודעהעל ידי yehuda75 » ו' דצמבר 13, 2013 10:09 am

תראה, גישתי לנושא ההגבהה קצת שונה מהמקובל. תחילה חיפשתי קפיצים מקוריים בכלל. במקרה נתקלתי באולדמן ובהמלצות הרבות. המחיר של הקיט המלא הינו לא שפוי ולכן הגעתי לסטאפ בעצמי.
עכשיו לנושא הגובה: יש מצב שאתה צודק והרכב נמוך למראה וחלילה גם בטיחותי. אני אצטרך לבדוק על בשרי האם ההחלטה היתה טובה. במידה והסטאפ משובח, ישנו מצב שלא ניתן לנצח את התמורה למחיר ומול האלטרנטיבות בארצנו, יתכן וטעיתי (יחד עם עוד מאות אמריקיים) והרכב לא יהיה גמיש כפי שהייתי רוצה.
אז תמונות לחוד ומציאות לחוד, עוד חודשיים שלושה אני אשתף מהניסיון האישי...
בכל מקרה אני קונה את היחידת חימום הזו...
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הודעהעל ידי yehuda75 » ו' דצמבר 13, 2013 6:48 pm

מתנות נוספות הגיעו:
1. סוג בולמי בולשטיין לקפיציים הקידמיים. מידה 35-57, הבולם ארוך מהמקורי ב 6 ס"מ וקצר ב -2.
סדרת 5125 של בולשטיין הינם כלליים ואינן מיועדות לרכב ספציפי כמקובל, הבולמים מיועדים לשימוש שטח ועל כך מעיד החוזק המבני והחומרים ממנו הוא בנוי.
השיכוך מגיע בדרגה הבינונית ומציינת ע"י נתון Valving.
מספר ראשון מימין הינו השיכוך בכיווץ והשני השיכוך בחזרה. בקונפיגורציה שלי התאמתי את הבולם לשימוש "זחילת סלעים" מתוך הלינק הבא:
http://www.eshocks.com/bil_Orgd.asp
255/70
להלן לינק למק"טים של הבולמים השונים (EB1) הינה התושבת עבור סיקס.
http://www.bilsteinus.com/uploads/tx_templavoila/5125_Applications.pdf
המחיר הינו 70$ עד ליושופס + 20 דולר למשלוח עד לארץ - סה"כ 90 דולר.
מכיוון שאינני רוצה לוותר על מהלך הסגירה (33 ס"מ), אני עומד לשנות את מיקום התושבת של הבולם כ 15 מ"מ כלפי מטה, 5 מ"מ נוספים אני הוסיף לבאמפסטופ.

2. המשלוח השני שנחת הינו הציר המסיבי עבור מיתקן גלגל ספייר (יתכן ולא יהיה לי בו שימוש, היות והחלטתי ללכת על צירים בבודי ולא בפגוש). הציר נועד לשימוש עד גלגל 33".
http://www.atozfabrication.com/store/product.php?productid=16138

3. רכשתי גם מכשיר קשר של מוטורולה (יד שניה). דגם Mototola MCX 90, מגיע צרוב לעבודה בתדרי הגיפים. שתי אנטנות, מע"ד, רמקול ומכשיר עבור 500 ש"ח.
פחות סקסי ממקסטרק - אבל עם שיחה קצרה עם אליק הבנתי שהמחיר טוב והמכשיר הזה עמיד מאוד ובעלי טווחים טובים.

- בדרך מחו"ל - סט חגורות לנוסע ולנהג.
- צריך לבצע הזמנה של רכיבי דשבורד + יחידת חימום עצמאית.

בקיצור, דילגתי מהרתכת ישר למחשב עקב מזג האוויר.
זה הזמן להודות לכולכם על העצות הטובות שגורמות לי לראות את התכנון מזויות שונות!

תמונות:

תמונה

תמונה

תמונה
סמל אישי של המשתמש
yehuda75

הקודםהבא

חזור אל סיפורי ג'יפים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים