הי חברים,
בחודשיים האחרונים עבדתי כמעט כל היום על מנת להתקדם בפרוייקט.
עידכונים:
- נבנה כלוב מלא.
- מושב רוחב
- גג פח של סופה עבר שיפוץ מקיף ונצבע ביסוד.
- הבודי טופל וזכה לבדליינר שחור.
- נבנתה דלת שמחזיקה את הגלגל ספייר.
הכלוב בנוי משלוש קשתות ומחובר לבודי בשש נקודות. הכלוב תוכנן על פי מבנה של סופה על מנת למקם את הגג הקשיח באופן מושלם.
היה חשוב לי כלוב מאוד חזק מצד אחד אבל פונקצוינלי ובעל מרחב פנימי נדיב.
הקשתות (המרכזית + אחורית) בנויות מסקדיול 40 48 ממ קוטר, 3.7 עובי דופן - ארבעה ק"ג לכל מטר.
הקשת הקידמית וכל שאר הכלוב נבנה מצינור סקדיול 40 42 ממ קוטר, 3.5 עובי דופן - 3.4 ק"ג לכל מטר.
התושבות הקידמיות יושבות על הדשבורד ומחוברות לחיזוק כפי שניתן לראות בתמונות למטה.
התושבת המרכזית בנויה מברזל 6 ממ, הפלטה האחורית מברזל 4 ממ - רוחב צלע 15 סמ.
התושבת דשבורד פריקה ואינה מרותכת לקשת, החיבור בין הפלטה של הקשת הקידמית הינו באמצעות שלושה ברגים בחוזק 12.9
M12 במרכז, M10 ואחרון M8 - הקטרים שונים מכיוון שזוהי פלטה קטנה מאוד.
שאר הברגים הינם M10 בחוזק 8.8 (גרייד 5).
הריתוכים נעשו באמצעות רתכת מיג תלת פאזית 250 אמפר, חוט 0.8.
הכלוב שוקל כ 80 ק"ג.
בפעם הקודמת שהמושב היה מותקן (הותקן ע"י מסגר) נעשתה כל טעות אפשרית:
1. לא היתה גישה לאזור שמתחת למושב.
2. המושב התקפל 90 מעלות ולא כיפול מלא.
3. מנגנון החגורות התחבר בית הגלגל - דבר שיצר לי בעיות כאשר הגיפ היה מלא בציוד.
4. לא היו זוויות במושב לנוחות מירבית.
5. המושב לא היה פריק - רותך לעמודים שרותכו לריצפה.
הפעם ביצעתי זאת עם מחשבה רבה על מנת להנות מכל מה שהמושב יכול להציע וכמו כן להיות פריק בעזרת ברגים.
המבנה בנוי מפרופיל ריבוי 4X4, החלק האחורי של המושב מחובר לקורה עם כיפוף ח בעובי 5 ממ על מנת לפזר את העומס באופן שווה ולמנוע קריסה של המבנה.
גג סופה:
הבודי קיבל טיפול מקיף - הוסרה החלודה שצצה פה ושם, בובסטיק יושם בכל חיבורי המתכת, חורים חורי קדיחה נאטמו בעזרת ניטים מאלומיניום, צביעה ביסוד אפוקסי וישום בדליינר שחור לאחר 5 שעות על מנת לנצל את תהליך ההתגבשות של האפוקסי יחד עם הבדליינר.
כמה מילים על הבדליינר - קיימים מספר מוצרים בשוק האמריקאי, כל המוצרים ניתנים לישום בעזרת מברשת ורולר אבל הדרך המומלצת הינה בעזרת אקדח התזה. אני רכשתי קיט שלם במחיר של 90 דולר (מחיר איביי), הקיט כולל ארבעה מיכלים בנפח 1 ליטר - מלאים ב 750 מ"ל חומר, ליטר מקשה יעודי ואקדח התזה שמתחבר אל המיכלים באמצעות הברגה. הקיט הינו תוצרת הולנד ונחשב לאיכותי ביותר מבין כל האלטרנטיבות. החומר המתגבש מרגיש כפלסטיק קשיח. הישום באקדח הוא פשוט והטקסטורה נשלטת על פי המרחק שבין הפיה למשטח.
אני מאוד מרוצה מהתוצאה הסופית ואני יכול סוף סוף להרגיש בטוח ושקט לשטוף את "האמבטיה" במים וסבון.