על ידי lior » ש' נובמבר 08, 2014 10:52 pm
עברתי הרבה סטאפים בתחום הזה ואני מנווט בשטח עם GPS ומחשב כבר מעל 12 שנים מאז שנטשתי את המפות המסורתיות ששימשו אותי נאמנה בשנות ה- 90.
ממחשב נייד רגיל רגיל עם מסך 14", דרך טאבלט ישן מבוסס windows כגון ה- fujitsu, מחשב נייד קטן (X60), טאבלט אנדרואיד 7", מחשב כף יד ישן (עם נוויגייד), טלפון חכם (אפל או אנדרואיד) ו-IPAD עם מסך 10" (ובטח עוד כמה בדרך).
כיום אני מנווט עם ה- Ipad. אמנם אני לא חסיד אפל, אבל כמי שעוסק בתחום ומכיר לא מעט מוצרים שלהם ושל אחרים, אני חושב שמבחינת איכות מוצר, מסך ובסך הכל הטאבלט שלהם מנצח באופן כללי ובשבילי גם בתחום הזה.
יתרונות- הכל במוצר אחד קל, דק ולא תופס הרבה מקום ואין חוטים שמסתובבים פרט לכבל טעינה. סוללה מספיקה להרבה זמן. בניגוד למחשב נייד שתופס מקום גם לרוחב ולעומק בגלל המקלדת שלו וגם לגובה, הטאבלט עומד ולא תופס נפח כמו המחשב הנייד. כמובן שניתן להכניס גם אינטרנט, סרטים וכל המדיה המודרנית.
חסרונות- תוכנת ניווט יקרה (אני משתמש ב- twonav שאני חושב שהיא אחת מהטובות ל-ipad). צריך למצוא מטען איכותי ומתקן איכותי (כגון של RAM mount). למי שרגיל לעבוד עם נוויגייד קצת קשה להתרגל וקשה יותר לטפל בשינוי מסלול או יצירת מסלול חדש, אבל הכל אפשרי, טעינת מסלולים למכשיר. בגדול- צריך להתרגל לתוכנה החדשה, אין ספק.
בגדול, לדעתי כיום אין ממש סיבה לנווט עם מחשב נייד (פרט לעובדה שהוא נמצא תחת היד ולא עולה עוד כסף). למי שחסיד של נוויגייד ולא יכול או לא רוצה להתרגל למשהו אחר יש אופציה לטאבלט מבוסס windows או מחשב נייד שהופך לטאבלט. למי שלא אוהב אפל או לא רוצה לשלם כ- 800 ש"ח לתוכנה עם מפות קיימת אופציה של טאבלטים 7" או 10" עם תוכנת orux החינמית שהיא ממש ממש לא רעה ויש לה מפות סמ"ש. ולמי שאוהב מוצר איכותי, עם מסך טוב, תאורה טובה גם בתנאי שמש וכו' יש את האופציה של ה- Ipad.
אני חושב שמבחינתי, המוצר המושלם (שעדיין לא קיים אבל אשמח אם יהיה קיים) זה נוויגייד על Ipad. הגיע הזמן באמת שהם יוציאו את אותו המוצר בדיוק, רק מתאים לאפל.
ליאור.