היי שלומי.
ראשית, העברתי לך את השרשור המכובד הזה (שאני מניח שגם הולך לתפוס נפח) לפורום המתאים.
שנית, לגבי האוטו....
קודם כל, תלמד. על התנעת מנוע בסיקס שעמד לא מתערבים! הוא כמעט תמיד יניע... זה היתרון שלו. אילו מכלולים שבכל פעם מפתיעים אותי מחדש ובואו לא נשכח שבשביל זה בדיוק הם נבנו ונועדו. מנוע של 4.3 ליטר עם הספק שנחשב נמוך יחסית ומהלך בוכנה של טרקטור, למה הוא נועד אם לא לזה
לגבי נושא השמנים, אין כאן הנחיות יצרן מדוייקות משום שבתקופה שבה הסיקס חי והייעוד שלמענו הוא קיים (נסיעה יום יומית במאמץ של נהגים צבאיים) דיבר על שמן מינרלי מלא ומרווח טיפולים של 5000 ק"מ. אני משתמש בשמן חצי סינטטי ומחליף כל 10000 ק"מ ואצלי זה יוצא הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב ולכן השמן אצלי לא מגיע ואפילו לא מתקרב לשנה על האוטו.
אני חושב ששמן חצי סינטטי (15/40) יכול להחזיק 10000 ק"מ או שנה על האוטו בכיף. יחד עם זאת, כפי שהציעו לך, שים שמן סטנדרטי עד שתדע מה קורה עם המנוע ומה מצבו ותחליט הלאה מה לעשות.
לגבי השיפוץ עצמו, זה בהחלט מרגש לעשות דבר כזה וצריך לדעתי (ומהניסיון שלי ושל הרבה חבר'ה ששיפצו) לשבת בצד על כוס קפה עם מישהו שיש לו הרבה ניסיון ומבין טוב בכלים האילו ופשוט לעשות רשימה של דברים לטיפול. הרשימה הזו תתמלא ותתרוקן עוד הרבה פעמים ככל שתמשיך את השיפוץ, אבל ממנה תתחיל ואליה תיצמד תוך כדי.
אמנם נושא הפחחות מטריד ובטח שמפריע לעין, אבל הוא העניין המשני כאן ותמיד מגיע בסוף השיפוץ. לפני הפחחות יש לך עוד דרך ארוכה של מעבר על כל המכלולים המכאניים: כל רכבת הכח מהמנוע ועד לסרנים ואם מדברים על מנוע אז שם יש לך לטפל בקרבורטור, מערכת הקירור וכמובן בדיקת מצב המנוע, מעבר על מערכת החשמל (כפתורים, איתות, חיווט מיותר, תוספות שתרצה ועוד), מערכת ההצתה, בלמים, היגוי, קפיצים, פליטה ועוד ועוד... שלא לדבר על הפתעות כמו למשל, אם האוטו סטנדרטי, האם יש לך מערכת הגה כח או הגה בכח? כי במקור לא היה הגה הידראולי ברכבים שלנו.
בקיצור, לדעתי הסדר התקין מדבר על פחחות בסוף.
באופן אופרטיבי, מה שיש לך לעשות עכשיו זה לייצר את הרשימה הנ"ל ולהתחיל לעבור על כל הדברים באופן מסודר. יהיו לך עוד הפתעות בדרך (כמו למשל בטח תפתח את הסרן הקדמי והכל שם יהיה מלא מים ותצטרך לפתוח ולהחליף מחזירי שמן וכך הלאה), אבל צריך לעבוד באופן מסודר.
שמנים בכל המקומות: מנוע, גיר, טרנספר, סרנים. בכל מקום אתה בודק ובוחן את השמן שהוצאת לשבבים או סימנים אחרים, מנקה היטב, בודק מה שניתן לבדוק (למשל קורונה פיניון וחופשים), מוסיף לרשימה ומטפל במה שצריך.
מערכת מים: מרוקן לחלוטין ומחליף לנוזל קרור חדש. גם אם בהמשך זה יגרום לנזילות מפקקי מים מחוררים או משאבת מים גמורה, עדיף לך לזהות את זה עכשיו מאשר באמצע המדבר.
מערכת היגוי: מעבר על כל המערכת, בושינגים בקפיצים, פירוק ובדיקת תפוחי היגוי, בדיקת חופש בפעמון, בדיקת חופשים במיסבים ובולג'וינטים. כל מה שחשוד יש לטפל מיד וכמובן לגרז כראוי את כל השאר.
מערכת הבלמים: לפתוח את כל המערכת ולבדוק מצב הבלמים. הייתי מחליף את הבלמים האחוריים בכל מקרה ובודק את הקדמיים. לבדוק משאבות בלם ומצב הקליפרים וכמובן להחליף נוזל בלימה.
מנוע: טיפול בקרבורטור, מערכת ההצתה, כיוונים, בדיקת מערכת הדלק, החלפת פילטרים, פתיחת מיכל דלק, ריקון ובדיקת מצבו. סביר להניח שצריך ניקוי במקרה הטוב או החלפה במקרה הרע. בדיקת קומפרסיה לבחינת מצב המנוע.
מערכת החשמל: בדיקה כללית, מערכות ראשיות- אורות, איתות, אור בלימה, אורות בתוך האוטו, מפסקים, מערכת חימום אם אתה רוצה (זה קשור גם לטיפול במערכת הקירור של המנוע).
שונות: בדיקת צלבים בדרייבשאפטים וסרן קדמי, בדיקת חופשים כללית, חיזוקי ברגים והחלפה לפי הצורך, בדיקת מצב תושבות בודי.
ובתוך כל זה בטוח שיהיו עוד מלא דברים. זה רק תאור כללי של הדברים שיש לך לעשות.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.
אנחנו כאן.
ליאור.