ברגי תערובת בקרבורטור bbd

שאלות, תהיות ותובנות עבור המתחילים בתחום

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

ברגי תערובת בקרבורטור bbd

הודעהעל ידי zoharre » ש' נובמבר 25, 2017 8:58 pm

שבוע טוב,
המנוע מוציא עשן שחור בקטנה שמעיד על תערובת עשירה, החלטתי לבצע כיוון.
פתחתי ברגי תערובת לשלושה סיבובים והתחלתי לסגור..ללא שינוי בפליטה וגם לא בסיבובי המנוע.
לבסוף הגעתי למצב בו ברגי התערובת סגורים לגמרי והמנוע פועל ללא שינוי ( מתניע נוסע ומעשן ).
מה הסיבה לדעתכם?
zoharre
ג'יפאי חובב (< 25 הודעות)

Re: ברגי תערובת בקרבורטור bbd

הודעהעל ידי j-atlas » ש' נובמבר 25, 2017 11:16 pm

תתחיל בלחפש משיכות אויר מבסיס הקרבורטור או בוסטר ברקס או צינורות ואקום וגם גובה מצוף או מחט בכניסת דלק לקרבורטור תקולה.
מאיפה אתה? אם אתה מאזור המרכז אתה יכול לקפוץ ונעבור ביחד על הכל
"small block is for small cock"
סטרוקר בונים באהבה או שלא מסיימים את ההרצה..
j-atlas
סופר ג'יפאי (< 2000 הודעות)

הודעהעל ידי lior » א' נובמבר 26, 2017 9:38 am

ניסית אולי לבדוק אם יש לך מחט שבורה בקצה של אחד מברגי התערובת? או שאולי מסיבה כלשהי היא לא מצליחה להסגר עד הסוף?
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי zoharre » א' נובמבר 26, 2017 9:40 am

היי, מה הכוונה למשיכת אויר ואיך זה משפיע על כניסת דלק כשברגי התערובת סגורים?
תודה על הנכונות לעזור.
zoharre

הודעהעל ידי j-atlas » א' נובמבר 26, 2017 10:12 am

כמו שליאור כתב זו אפשרות אבל לפי מה שאתה מתאר שאתה סוגר את שני הברגים לגמרי ואין כל שינוי בפעולת המנוע המחט צריכה להיות שבורה לגמרי או שבכלל שמו שם ברגים רגילים בלי מחט בקצה ואז אין שום כיוון בפתיחה וסגירה שלהם.
זה משהו שהתחיל פתאום או שככה זה תמיד?
אם הברגים תקינים אז חייב להיות שילוב של משיכת אויר ובעיה באספקת דלק (כמו גובה מצוף גבוה מידי או מחט כניסת דלק תפוסה על פתוח ) כדי לגרום למנוע להישאר עובד.
משיכת אויר הכוונה שהמנוע מקבל אויר ממקור אחר חוץ מהקרבורטור כמו צינור ואקום קרוע או אטם קרוע בין הקרבורטור לסעפת או משיכת אויר מהבוסטר.
j-atlas

הודעהעל ידי zoharre » א' נובמבר 26, 2017 4:22 pm

זה משהו יחסית חדש, אני מכיר את ברגי התערובת והם שלמים. מה שיכול להיות זה גובה המצוף באמת, אני אבדוק זאת הערב.
לא ברור לי מדוע צינור ואקום שמכניס אויר מוגדר כלא תקין, יש את צינור ה-PCV שמחובר לראש המנוע ומכניס אויר כמעט בקביעות (שמתי אצבע בקצה של השסתום ויש משיכת אויר).
האם זה לא תקין?
zoharre

הודעהעל ידי j-atlas » א' נובמבר 26, 2017 4:45 pm

זה תקין שנשם יכניס אויר כי לשם כך הוא תוכנן.
מה שלא תקין זה צינור ואקום קרוע שאמור לתת ואקום לצרכן מסויים. או אטם שנקרע שאמור לאטום בין הקרבורטור לסעפת יניקה.
j-atlas

הודעהעל ידי lior » א' נובמבר 26, 2017 5:24 pm

zoharre כתב:זה משהו יחסית חדש, אני מכיר את ברגי התערובת והם שלמים. מה שיכול להיות זה גובה המצוף באמת, אני אבדוק זאת הערב.

סתם שאני אבין מבחינה לוגית את מה שרשמת:
אם זה משהו חדש, אז יכול להיות שגובה המצוף השתנה אבל לא הגיוני שמשהו קרה לברגי התערובת?!
אני לא מתקטנן, סתם מנסה להבין את ההגיון.
זה שיש לך הכרות עם הברגים זה לא אומר שהם תקינים או לא (גם אני לא יודע, סתם העלתי השערה) הרי בורג (ובטח קצה המחט) יכול להשבר בסגירה וכך גם ההברגה שלו יכולה להשתבש. אז לא שווה, רק כדי שלא לצאת פיתה, לפרק אותם שניה ולראות? בשביל זה אתה לא צריך לפרק שום חלק ולעומת זאת כדי להגיע לגובה מצוף אתה כן צריך.
בנוסף, גובה מצוף גבוה מידי יציג לך תופעות נוספות כגון שהרכב נחנק בשיפועים.

לגבי בדיקת יניקת וואקום, אתה יכול לעשות בדיקה פשוטה- בזמן עבודה של המנוע, קח ספריי שמן (wd40 ודומיו) ותתיז על בסיס הקרבורטור ועל אזורים חשודים. במידה ויש לך שינוי בסל"ד אז עלית על הבעיה ואיתרת את האזור החשוד.
אל תעשה את זה עם ספריי קרבורטור כי הוא תמיד יגרום לך לחשוב שיש בעיה. הוא עדין יותר וחודר בכל מקום, גם אם אין בו בעיה.

עוד דבר שעולה לי בראש סתם כדי שלא לצאת פיתה בבדיקות הפשוטות, האם בדקת ווידאת שהצ'וק שלך נסגר כראוי ולא נשאר תפוס?

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

הודעהעל ידי zoharre » א' נובמבר 26, 2017 8:57 pm

היי ליאור,
הלוגיקה לפתרון תקלות באופן כללי נשען בראש ובראשונה על הידע והניסיון המקצועי שלכם וגם על פעילות שבצעתי וההכרות שלי עם המצב ברכב.
במקרה הזה בצעתי לפני מספר חודשים שינוי ברמת המצוף. כיוונתי את המצוף לרמה הגבוהה ביותר (ממש לפני האטם) כשהקרבורטור פתוח והמנוע עובד, הרעיון הוא להתגבר על בעיית ההתנעה שיש לי לאחר מספר ימים שהגיפ לא מתניע (לא עזר). בכל אופן אני אבדוק את הברגים ואכוון את רמת המצוף לגובה הרצוי ע''פ יצרן. הצוק נבדק ומגיע לפתיחה מלאה לאחר מספר דקות.
עדיין לא הבנתי ברמה הטכנית מדוע כניסת אויר מכיוון צינור או אטם פגום גורם למנוע להמשיך לעבוד, האם ברגי התערובת שולטים על כמות הדלק הנכנס או האוויר?
zoharre

הודעהעל ידי lior » א' נובמבר 26, 2017 9:57 pm

מה שאנחנו מכנים "ברגי תערובת" הם למעשה ברגי סרק ששולטים על כמות הדלק הנכנסת לסעפת.
אם יש הזנה קבועה של דלק מאיפשהו כגון מצוף גבוהה במצב של הצפה וכניסה של אויר מתחת למצערת (כגון בסיס הקרבורטור או חוסר אטימה בסעפת היניקה) אז הנה לך הסיבה.
אתה יכול לראות בתמונה את מעגל הסרק של הקרבורטור (נלקח מהאתר הזה: http://www.jeepforum.com/forum/f8/carte ... s-1115836/) ואז תבין איך זה עובד:

BBDLowSpeedCircuit3[1].JPG

אני לא יודע מאיזה אזור אתה, אבל אם אתה מאזור כללי חדרה או קרוב לשם אז אתה מוזמן אלי ונבדוק את הנושא.
ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

חזור אל פורום ה- CJ והסופה המתחיל

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים