קטע הזוי עם תאורת שעונים בדשבורד שהפסיקו לעבוד

שאלות ותגובות בנושאים טכניים ל- CJ

המנהלים: lior, חבר הנהלת המועדון

קטע הזוי עם תאורת שעונים בדשבורד שהפסיקו לעבוד

הודעהעל ידי lior » ו' יוני 14, 2019 9:51 pm

אני רוצה לשתף אותכם בקטע הזוי שקרה לי עם התאורה בדשבורד, שהצלחתי לפתור בעזרת פורום אמריקאי.
לפני שבועיים בערך הפסיקה התאורה של לוח השעונים שלי, פרט לשני שעונים שהוספתי מעבר למקור. הכל עובד תקין, תאורת פנים (מחוברת אצלי כמו במקור- למפסק המקורי של האורות), נורות של האיתות, של 4X4, של לג-ברקס, הכל.... פרט לתאורה של השעונים עצמם :shock:
ניסיתי לבדוק פיוזים- הכל לכאורה תקין, הכל עובד.
פרקתי את מפסק האורות ובדקתי האם יוצא מתח לתאורה של הדשבורד, ושם ראיתי שיוצא מתח מחוט בצבע אדום\לבן, ומשם יש גם פיצול לתאורה של שני השעונים שכן עובדים, כך שהמפסק תקין ומוציא מתח.
בנוסף, שמתי לב שהחוט אדום\לבן, מתחלף מתישהו בצמה לחוט בצבע כתום שמגיע לכל הצרכנים (נורות של השעונים, ותאורה של השילוט של הפקדים והמנופים), מה שהוביל אותי שוב למחשבה המתסכלת שזה משהו שקשור לפיוזים.
באישזהו שלב, ולפני שאני מתחיל לפרק את הצמות ומי יודע לאן זה יגיע, כדי לראות איפה הנתק, החלטתי לחפש קצת באינטרנט, ומצאתי את השרשור הבא בפורום jeep-cj.com שקולע בדיוק למה שקרה לי: https://www.jeep-cj.com/forums/f49/dash ... ing-27978/
מאוד מעניין לקרוא את מה שכתוב שם, אבל אני אקצר לכם את הסיפור :wink:
בשורה תחתונה, לאחר שהבחור בדק כל דבר אפשרי, כולל רציפות של כל החוטים ולא הצליח לפתור את הבעיה, מסתבר שעל תאורת השעונים אחראים 2 פיוזים :!: אחד שנקרא Park & Tail והשני שנקרא ACC LPS. כנראה שאצלי הפיוז של ACC לא השפיע על שום דבר (לפחות לא משהו שאני ראיתי), ולאחר בדיקה הסתבר שפקששתי אותו בבדיקות שלי משום שהוא לא נתן לי פלוס באף צד שלו כי הוא פשוט היה דפוק (הרגלים של הפיוז קיבלו כיסוי לבן שבודד אותו מההזנה של המתח) ולאחר שהחלפתי אותו נפתרה הבעיה!

אז קודם כל- מזל שלא פרקתי את כל החשמל של האוטו :lol:
ושנית, תרשמו לעצמכם את העניין הזה, אם אתם נתקלים בזה, כי אתם תשברו את הראש עם הסיפור הזה.

ליאור.
סמל אישי של המשתמש
lior
מייסדי המועדון

חזור אל פורום טכני- CJ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים