טוב.... איפה להתחיל בכלל
היה תענוג. פשוט 3 ימים של מפגש מועדון כמו פעם. כולם היו יחד. מגובשים. אחד למען השני. נופים. מדבר. מעלות. שבילים. מזג אויר מדהים. מה צריך יותר
אבל לפני הכל אני חייב לציין שלראשונה מזה הרבה זמן אני מרגיש שהחברים לקחו לתשומת ליבם את כל מה שדיברנו. אנשים הגיעו מאורגנים, מתוקתקים, מוכנים מכאנית. שאפו וכל הכבוד. תמשיכו ככה נפגשנו בבוקר ויצאנו פחות או יותר בזמן!
התחלנו את המסלול, אבל דיי מהר נתקלנו במספר תקלת קשות ולכן החלטנו לעצור לצהריים מוקדם יותר. המשכנו בציר המתוכנן לכיוון המרזבה, אותה ירדו כולם בהצלחה והיו אפילו כמה שעלו יפה מאוד. כאן המקום לציין שאכן המרזבה במצב קשה, אבל עם נהיגה, בניה והכוונה נכונה- אפשרי לעלות ובוודאי לרדת.
את היום הזה סיימנו מוקדם מהצפוי, למרות התקלות שהיו בתחילתו, והגענו עד לחניון הלילה בהר משא שהיה בחירה שניה משום שהוא פחות נעים ונוח מחניונים אחרים באזור. לאחר ארוחה כמיטב המסורת התפננו לבילוי משותף ולינה. היו מי שנרדמו מוקדם יותר מהאחרים:
בבוקר היום השני (הקשה יותר מבין השלושה) התחלנו תנועה לכיוון חרבת קצרה, קניון ברק, מעלה עשוש ומעלה ורדית. בדרך פרשו מספר חברים בנקודות שונות ונותרנו כ- 11 ג'יפים.
כל העליות עברו ללא דרמות מיוחדות (חוץ מנימי שהבהיל אותנו לשניה וחצי בהרמת גלגל שהרימה חצי אוטו באויר במעלה עשוש) והיה ממש תענוג. חלק מהחברים (כפי שתראו בסרטים ותמונות) עלו גם את ורדית, ושוב, ללא תקלות או דרמות מיוחדות
בסוף היום התמקמנו בחניון לילה חדש בנחל פארן, מעט לפני הנקודה המקורית המתוכננת.
בבוקר היום השלישי, בשעה 7 בבוקר, שלחנו את עוקב הדלק- עזריאל, יחד עם הנהג אודי, להביא לנו דלק ממצפה רמון ולפגוש אותנו מאוחר יתר בנקודת הכניסה לשטח. הכל ניגן כמתוכנן.
הגענו לשטח לאחר נסיעת הכביש, תדלקנו ונכנסנו למסלול. הגענו לבארות עודד והתרעננו במים הצוננים של הבארות. היה מדהים. משם נסענו בנחל ערוד עד לכניסה המערבית והמרשימה למכתש רמון. נסענו בשבילים של נחל רמון עד למעלה רמון שבו קינחנו את המסע. במעלה רמון עמיחי סבל שבר בקפיץ אחורי, אבל פרט לכך, הכל תוקתק באופן מפליא. אני חייב לציין שהמעלה במצב דיי קשה. בולדרים גדולים, בורות, הצלבות. כמו שאנחנו אוהבים!
סיימנו בסביבות 15:30, לא לפני שנימי נזכר שהוא חייב לתדלק עכשיו, ממש בסוף המעלה
משם יצאנו לתדלוק ולחורשה סמוכה לארוחת צהרים ולסיום המסע.
זה המקום להודות לאיתי בר שניווט אותנו ונתן לנו הסברים מדהימים ביום הראשון ולאודי שניווט את רוב היומיים הנותרים.העלתי מספר תמונות שקיבלתי מהצלמים כבר בשטח. תודה לערן, גרוסמן ואודי. אתם מוזמנים להיכנס לאלבום ולראות!
אנא שילחו אלי סרטונים ותמונות שיש לכם. יש לי לא מעט סרטונים שצילמתי ושקיבלתי מהחברים. אני אעלה לפורום ולערוץ היוטיוב שלנו לאחר שאערוך.
ד"א, הוטבעו מספר מטבעות לשון חדשים בטיול, ולכן עלי לתקן את ערן- זה KMIT ולא כפי שרשמת.
מטבע נוסף הוא IGP וכמובן TMI הידוע.
ולידיעת כולם, באופן רישמי, אמנם הוא לא יודע ולא מסכים עם זה, אבל ערן נוסע על סופה
מחכה בקוצר רוח למפגש הבא!
ליאור.